x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Mitch Winehouse: Amy a luat o persoană fără adăpost de pe stradă şi a locuit cu ea şase luni

Mitch Winehouse: Amy a luat o persoană fără adăpost de pe stradă şi a locuit cu ea şase luni

21 Noi 2012   •   11:54
Mitch Winehouse: Amy a luat o persoană fără adăpost de pe stradă şi a locuit cu ea şase luni

Mitch Winehouse a mărturisit că fiica sa, Amy Winehouse, care a murit anul trecut, în iulie, la numai 27 de ani, a invitat odată o fată care locuia pe străzi să stea cu ea şase luni, informează contactmusic.com.

Amy voia atât de mult să ajute persoanele tinere încât a luat o străină de pe stradă la ea, tatăl ei fiind foarte surpins de iniţiativa cântăreţei.

Mitch Winehouse a spus marţi seara în cadrul galei de strângere de fonduri pentru persoane fără adăpost "The Amy Winehouse Foundation Ball", evenimentul desfăşurându-se la Hotelul Dorchester din Londra, că atunci când a întrebat-o pe Amy cine este străina care se plimbă prin casă, cântăreaţa i-a răspuns: "Nu avea casă, tati, am grijă de ea".

Fundaţia a fost înfiinţată în memoria cântăreţei şi oferă ajută persoanele fără adăpost şi le oferă un loc de dormit pe perioada iernii.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Moartea ei a fost una "accidentală" - potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliţie -, cauzată de abuzul de alcool.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală.

Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.

×
Subiecte în articol: amy winehouse adapost casa muzica străini