x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzică pentru Paradis - Călugării din Pădurea Vieneză

Muzică pentru Paradis - Călugării din Pădurea Vieneză

de Alex Revenco    |    16 Iul 2008   •   00:00
Muzică pentru Paradis - Călugării din Pădurea Vieneză

Universal Music a creat o adevărată "febră" printre călugări, după ce a postat un anunţ în presa religioasă prin care se căutau "călugări şi cîntăreţi de biserică pentru a înregistra un CD".Universal Music a creat o adevărată "febră" printre călugări, după ce a postat un anunţ în presa religioasă prin care se căutau "călugări şi cîntăreţi de biserică pentru a înregistra un CD".

PĂDUREA VIENEZĂ.
După ce reprezentanţii casei de discuri au ascultat sute de înregistrări demo, călugării din Stift Heiligenkreuz (foto), din Pădurea Vieneză, au fost desemnaţi cîştigători. Astfel, grupul de călugări care trăiesc în cea mai veche mănăstire cistercistiană din lume au înregistrat albumul "Chant: Music For Paradise". Trebuie ştiut că au avut şi şansă: un prieten din Londra, care a văzut anunţul chiar în ultima zi a campaniei, i-a încurajat să se înscrie prin YouTube, iar călugării şi-au trimis muzica pe net.  

XBOX HALO. Recent, cîntecul gregorian a devenit popular datorită jocului Xbox Halo, atrăgînd interesul faţă de acest gen de muzică. După ce, la mijlocul anilor ’90, Enigma şi Călugării Benedictini din Silos au făcut furori înregistrînd discuri de mare succes cu muzică gregoriană, acum, noile generaţii au şansa să se familiarizeze cu aceste cîntece.

×
Subiecte în articol: muzica