x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Muzicieni români invitaţi să cânte la Balcic

Muzicieni români invitaţi să cânte la Balcic

de Maria Sârbu    |    23 Iul 2013   •   17:57
Muzicieni români invitaţi să cânte la Balcic

Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, va susţine  un concert integral Mozart sâmbătă, 27 iulie (19:30), la Festivalul Balchik Classic Days. Alături de acest ansamblu vor fi pianistul Horia Mihail şi violonistul Gabriel Croitoru.

Artiştii români vor interpreta pentru cei care se vor afla în această staţiune de la malul Mării Negre (Balcic aparţine astăzi Bulgariei) Concertul nr. 5 în la major pentru vioară şi orchestră (solist Gabriel Croitoru), Concertul nr. 12 în la major pentru pian şi orchestră (solist Horia Mihail) şi Simfonia nr. 29 în la major.

La Balchik Classic Days, aflat la a IV-a ediţie, au cântat în alţi ani orchestre şi artişti cu renume, de aceea Orchestra Naţională Radio a acceptat invitaţia în 2013.

Tiberiu Soare a încheiat recent prima sa stagiune în ipostaza de dirijor principal al Orchestrelor şi Corurilor Radio România din care face parte formaţia amintită, dirijând şi în străinătate. Bunăoară, în mai, la Londra, el s-a aflat la pupitrul Royal Philharmonic Orchestra, care a susţinut un concert extraordinar alături de marea artistă Angela Gheorghiu.


×