x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Negură Bunget a avut 70 de concerte „afară”

Negură Bunget a avut 70 de concerte „afară”

de Alex Revenco    |    06 Ian 2011   •   20:08
Negură Bunget a avut 70 de concerte „afară”

145308-negura-bunget-2.jpgDupă cum spune Negru, liderul Ne­gu­ră Bunget, „2010 a fost anul cu cea mai intensă activitate din istoria for­maţiei”. Timişorenii n-au cântat în pieţe publice şi nici nu au doborât re­corduri de „încasări” sau „ac­ce­sări”, dar, de ani de zile, şi-au câştigat respectul occidentalilor, care îi solici­tă – din ce în ce mai mult – pentru con­certe şi festivaluri.

Muzica lor nefiind „de Eurovision”, nu se înghe­su­ie nimeni să le filmeze/înregistreze concertele, prin urmare cei mai mulţi dintre cei care stau în casă şi se uită la televizor nu ştiu mare lucru despre ei. Însă cei care merg în cluburi şi as­cul­tă „muzică adevărată” ştiu despre ce e vorba, singura lor problemă fiind că Negură Bunget are prea puţine con­certe (două-trei pe an!) în Ro­mâ­nia. Dar aşa se întâmplă când funcţi­o­nează mecanismul cerere – ofertă, iar Marea Britanie, Norvegia,  Germania, Austria, Olanda, Belgia, Portugalia, Spania, Elveţia, Italia şi Fran­ţa sunt cu mult înaintea noastră!

Prin urmare, două concerte în România şi 70 în ţările de mai sus e un raport corect! Revenind la isprăvile de anul trecut ale timişorenilor, trebuie amintite cele două albume „Mă­ies­trit” la Prophecy Production şi „Vârstele pământului” la Code666 Records, urmate de turneul european de vară (Spirit of the Land Tour), în care au fost cap de afiş în 47 de concerte. Toamna a urmat altul, de zece concerte, intitulat Black Trolls Over Europe, în care cei de la Negură Bunget au fost co-hedlineri cu Black Messiah (Germania). Anul trecut au participat şi la câteva mari festivaluri (printre care Hellfest), în trupă au avut loc câteva schimbări (chitariştii Corb şi Spin au fost înlocuiţi de Urzit şi Fulmineos). În 2011 Negură Bunget aniversează 15 ani de la debut, iar planurile sunt pe măsura evenimentului!

×
Subiecte în articol: arte muzica