x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Negură vs Ava Inferi, duel muzical în Wings

Negură vs Ava Inferi, duel muzical în Wings

de Alex Revenco    |    03 Mai 2011   •   19:37
Negură vs Ava Inferi, duel muzical în Wings

163609-negru-nb.jpgAxa Valaha Productions este organizatorul unui eveniment muzical de excepţie ce va avea loc sâm­bă­tă, 7 mai. Este vor­ba despre trupa portugheză Ava Inferi şi grupul timişorean Negură Bunget, co- headlineri în concertul din Clubul Wings. Clubul îşi va des­chide porţile la ora 19:00, cele două formaţii urmând a susţine recitaluri de aproximativ 70 de minute fiecare, începând de la ora 20:30. Cu acest prilej, cel mai important nume al scenei metal din România, Negură Bunget, îşi lansează noul MCD, „Poarta de Dincolo”, dar şi primul DVD din carieră, „Focul Viu”.

Minialbumul „Poarta de Dincolo”, ce conţine patru piese complet noi, cu o durată totală de aproape 30 de minute, a apărut la 25 aprilie, sub egida Code666. Acest MCD marchează sfârşitul cola-bo­ră­rii cu labelul italian, după ce au fost lansate trei albume, „N Crugu Bra­dului”, „OM” şi „Vârstele Pă­mân­tului”, şi două minialbume, „Inarborat Kosmos” şi „Poarta de Dincolo”. Lansarea primului DVD Negură Bunget este de asemenea un reper important al concertului de sâmbătă, fiind prima ocazie pentru fanii formaţiei de a-şi putea achi­ziţiona prima şi pro­babil singura înregistrare live din cariera Negură Bunget în componenţa clasică, cu cei trei membri din formula iniţială, alături de care evoluează foşti şi actuali instrumentişti. „Focul Viu” este un material complex, cu o durată de aproximativ 90 de minute, înregistrat în 2008 la Bucureşti, cu ocazia concertului pe care timi­şo­renii l-au susţinut alături de Para­dise Lost. Materialul video, filmat şi înregistrat profesional, conţine 12 pie­se, o retrospectivă a celor mai im­portante sonorităţi de pe al­bu­mele „Măiastru Sfetnic”, „N Crugu Bradului” şi „OM”.

Lansat doar în ediţie de lux, format DVD sau dublu CD, ambele digipack, dar şi sub forma unui digipack box, ce include atât DVD-ul, cât şi cele două CD-uri, „Focul Viu” este probabil unul dintre cele mai pretenţioase produse lansate vreodată în România şi un material de colecţie pentru toţi fanii Negură Bunget. „Ne b­u­cu­răm să lansăm cu acest prilej două materiale noi, mai ales în compania unei formaţii atât de interesante ca Ava Inferi. Am pregătit un eveniment special...”, a spus Negru, liderul Negură Bunget. Intrarea la concerte este 40 de lei până în pre­ziua evenimentului şi 45 de lei la intrare.

×
Subiecte în articol: muzica