x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Opeth şi Katatonia, metale grele la Arene

Opeth şi Katatonia, metale grele la Arene

de Alex Revenco    |    29 Apr 2011   •   16:13
Opeth şi Katatonia, metale grele la Arene

163022-imgopeth3.jpgDouă formaţii suedeze de calibru, considerate revelaţiile muzicii rock-progresive ale ultimului deceniu, vor cânta pentru prima oară pe aceeaşi scenă în România, la 5 iunie, la Arenele Romane din Bucureşti. Opeth (foto) şi Katatonia s-au format la începutul anilor ‘90 în Stockholm şi de la începuturi au atras atenţia publicului de metal şi a criticii de specialitate printr-o muzică directă şi dură, fără compromisuri (Opeth), melancolică, cu versuri apăsătoare (Katatonia).

 

De-a lungul anilor, stilul lor muzical a evoluat, Opeth a încorporat elemente progresive, gen Dream Theater, cu influenţe folk, blues, clasică şi jazz, iar Katatonia - gothic. De altfel, alături de Anathema, My Dying Bride şi Paradise Lost, Katatonia se numără printre precursorii stilului doom-gothic metal. De-a lungul carierei, ambele trupe au susţinut concerte în întreaga lume şi au fost invitate la cele mai importante festivaluri de gen: Sonisphere, Graspop, Rock Am Ring şi Rock Im Park, Wacken, Rock Hard Festival, Hellfest, Roskilde sau Sziget.

Opeth a cântat pentru prima oară în România în anul 2009, la ARTmania, în faţa a 5.000 de spectatori, iar concertul Katatonia, 2007 la Preoteasa, a fost sold-out. Biletele pentru acest concert, produs de One Event şi Show Department, au fost puse în vânzare, online, la eventim.ro şi în reţelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo, în librăriile Humanitas şi Cărtureşti. Ele pot fi procurate la următoarele preţuri, în funcţie de poziţia faţă de scenă şi perioada când sunt achiziţionate: până la 30 aprilie - 110 lei în faţa scenei şi 130 lei în tribune; între 1 mai şi 4 iunie - 130 lei în faţa scenei şi 150 lei în tribune; în ziua concertului - 150 lei în faţa scenei şi 170 lei în tribune.

×
Subiecte în articol: muzica