x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Paul cântă pentru Regină

Paul cântă pentru Regină

de Alex Revenco    |    16 Feb 2012   •   21:00
Paul cântă pentru Regină

In acest an se implinesc 60 de ani de la urcarea pe tron a Reginei Eli­sabeta a II-a, dupa moartea tatalui sau, Regele George al VI-lea, in 1952. O da­ta cu preluarea titlului de Regina a Ma­rii Britanii, Elisabeta a II-a a fost in­­coronata si Regina a Canadei, Aus­tra­liei, Noii Zeelande, Africii de Sud, Pa­kistanului si Ceilonului, si a pri­mit titlurile de Ducesa de Normandia, Lord de Mann, Ducesa de Lancaster, Guvernator suprem al Bisericii Angliei.

JUBILEUL DE DIAMANT. In prezent, regina Elisabeta a II-a este pe locul doi in clasamentul celor mai longevivi sefi de stat dupa Regele Bhumibol Adulyadej al Thailandei. Intre 2 si 5 iunie, britanicii vor sarbatori, patru zile, jubileul de diamant, cu petreceri in strada si concerte.

Sir Cliff Richard, Sir Paul McCartney, Sir Tom Jones, Sir Elton John, Shirley Bassey, Annie Lennox, grupul Madness si alti muzicieni vor participa la concertul extraordinar organizat pe 4 iunie, la Londra, in fata Palatului Buckingham. Scena va fi amplasata langa Monumentul Victoria, iar in spatiul dintre St. James si Green Park sunt asteptati cel putin 500.000 de oameni. Concertul va fi transmis in direct de postul tv BBC 1 si de Radio 2, in Anglia, si de ABC, in Statele Unite.

Discuri pentru player
Van Halen. A Different Kind Of Tru­th. Una dintre cele mai importante si influente trupe rock din toate tim­purile anun­ta revenirea pe scena concer­telor live, cu ocazia lansarii noului album. Este primul cu David Lee Roth solist vocal, de la "1984", premiat cu multiple discuri de platina. "Tatoo", primul single de pe noul album, si videoclipul respectiv au fost lansate luna trecuta.

Madonna. MDNA. "Give Me All Your Luvin’" este pri­­­mul sin­­g­le de pe acest al doua­­­­spre­ze­celea al­bum de studio, apa­­rut dupa "Hard Candy" (2008), care a debutat pe locul 1 in 37 de tari. Inre­gistrat in New York si Los Angeles, MDNA este rezultatul colaborarii dintre Madonna, si William Orbit, Martin Solveig, The Demolition Crew, Marco "Benny" Benassi, Alessandro "Alle" Benassi etc.

Coloana sonora W.E. Muzica filmului re­gi­zat si produs de Ma­don­na a fost in­registrata in celebrele stu­diouri Abbey Road din Londra, cu o orchestra de 60 de muzicieni. Ma­terialul include si piesa care a cas­tigat Globul de Aur – "Masterpiece". W.E. este povestea unei fe­mei americane divortate si a Regelui Edward al Angliei, care a abdicat pentru a fi impreuna cu femeia pe care o iubea.

×
Subiecte în articol: Paul McCartney