x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Peste 10.000 de români vrăjiţi de Sting

Peste 10.000 de români vrăjiţi de Sting

de Alex Revenco    |    01 Aug 2013   •   18:01
Peste 10.000 de români vrăjiţi de Sting
Sursa foto: Ciprian Vladut

Miercuri după ora 17.00, spre Romexpo au început să 'curgă' valuri întregi de oameni, dornici să ocupe cele mai bune locuri la mult aşteptatul concert Sting.

Primul artist din deschidere a fost James Walsh, compozitorul şi solistul grupului britanic Starsailor. Acesta a oferit un set acustic, cântând (voce şi chitară) atât piese din cariera solo cât şi cele compuse pentru grupul său (aflat, la această oră, la 'conservare'). A fost o prezenţă plăcută şi a reuşit să fie aplaudat la oră imposibilă, când soarele era destul de puternic. 

Aşa cum era programat, la 19.20 pe scenă şi-a făcut apariţia supergrupul Mike + The Mechanics, condus de chitaristul Mike Rutherford, care, împreună cu Peter Gabriel au pus bazele faimosului grup prog rock Genesis.

Cu eleganţă şi profesionalism, Mike şi 'mecanicii' săi au susţinut un recital melodios, aplaudat de cunoscători, din care s-au remarcat  celebrul (cover după Genesis) “I Can't Dance”, dar şi piesele “Over My Shoulder” şi “All i Need Is A Miracle”. Ca şi la primul lor concert din România, Tim Howar- voce şi Andrew Roachford – voce, keyboards au fost preferaţii publicului.

Preconizat să urce pe scenă la ora 21.00, Sting a început concertul cu un sfert de oră mai devreme (!), în uralele celor prezenţi. Încă de la început s-a creat acea 'chimie' între artist şi public, care l-a determinat pe Sting să fie dezinvolt şi bucuros pe toată durata spectacolului de o oră şi 50 de minute.

Pe lângă cuvintele spuse în româneşte (spre deliciul celor prezenţi) Sting a 'lucrat' împreună cu fanii săi de mai multe ori, cel mai interesant moment fiind pe parcursul piesei “Heavy Cloud, No Rain”. Atunci, Sting spunea 'Heavy Cloud' iar spectatorii strigau în cor 'No Rain'. Ceea ce s-a dovedit valabil pentru toată durata concertului dar, la zece minute după ce Sting a plecat de pe scenă, a început să plouă!

Revenind la concert, trebuie menţionat că Sting se simte mai 'aproape' de compoziţiile din 'era solo' decât de cele compuse pentru Police. Deşi publicul s-a 'urcat pe pereţi' la 'Roxanne' sau 'Every Breath You Take', marele muzician s-a simţit cel mai împlinit în timpul variantei instrumentale a pisei 'Love Is Stronger Than Justice (The Munificent Seven)' !

 

 

 

×
Subiecte în articol: sting mike and the mechanics