x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pianista Beata Bilińska în concert la Sala Radio

Pianista Beata Bilińska în concert la Sala Radio

04 Dec 2012   •   18:19
Pianista Beata Bilińska în concert la Sala Radio

Seria evenimentelor din luna decembrie dedicate sărbătorilor de iarnă, de la Sala Radio, demarează la 7 decembrie, surpriza fiind pianista poloneză Beata Bilińska. Artista va evolua în concertul susţinut de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Horia Andreescu. Programul serii include lucrări interpretate mai rar în România.

Concertul se va deschide cu “Scoarţe”, o piesă de orchestră a compozitorului Mihai Moldovan, partitură distinsă în 1970 cu Premiul de creaţie al Uniunii Compozitorilor din România. Programul include, de asemenea, “Burleasca pentru pian şi orchestră”, o fantezie muzicală cu accente umoristice de Richard Strauss, şi “Dansuri simfonice” de Rahmaninov.

Beata Bilińska va reveni în faţa publicului de la Sala Radio la 8 decembrie, de data aceasta cu un recital extraodinar ce cuprinde lucrări de Chopin, Karol Szymanowski şi Rahmaninov.

La organizarea celor două evenimente a colaborat Institutul Polonez Bucureşti, căruia i se datorează în mare parte venirea  cunoscutei pianiste în ţara noastră. (M.S.)

×