x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pianistul Richard Clayderman lansează un nou album la sfârşitul lunii februarie

Pianistul Richard Clayderman lansează un nou album la sfârşitul lunii februarie

19 Feb 2022   •   22:00
Pianistul Richard Clayderman lansează un nou album la sfârşitul lunii februarie

Pianistul Richard Clayderman, revine pe scena muzicii cu cel de-al 35-lea album de studio, ''Forever Love'', care va fi lansat la sfârşitul lunii februarie şi care reuneşte adaptări inedite ale unor piese de Ed Sheeran şi Coldplay, relatează sâmbătă AFP.

Urmărit de peste 2 milioane de admiratori pe Facebook, Richard Clayderman este unul dintre cei mai populari pianişti din lume.

Pianistul Richard Clayderman, lansează un nou album la sfârşitul lunii februarie
A început să cânte la vârsta de 5 ani, tatăl său fiind profesor de pian şi oferind lecţii elevilor la pianul instalat în sufrageria familiei. "Am fost atras în mod firesc. Am fost admis la Conservator la vârsta de 12 ani", a povestit Richard Clayderman, care a acompaniat în cariera sa mai mulţi artişti, printre care Thierry Le Luron.

După succesul obţinut cu "Ballade pour Adeline", el a susţinut 13 concerte la prestigioasa Salle Pleyel, dedicată atunci muzicii clasice.

Pianistul se declară încântat de faptul că prin muzica sa a putut să apropie muzica clasică de marele public. "Munca mea constă în a rescrie piese pentru pian şi fac eforturi mari pentru a găsi cântece care să vorbească publicului", a mărturisit el.

Regretă totuşi că succesul de care se bucură în străinătate l-a distanţat de Franţa, un fenomen care o vizează şi pe Mireille Mathieu, devenită ambasadoare a muzicii franceze în întreaga lume.

"Mă situez undeva între pianistul clasic şi pianistul de muzică populară. Acest titlu de 'prinţ al romantismului' pe care mi l-a dat doamna Reagan se potriveşte cu muzica pe care o interpretez. În Franţa s-ar putea să sune peiorativ, spre deosebire de străinătate, însă Franţa este patria romantismului", a subliniat muzicianul, care trăieşte la Paris.

×
Subiecte în articol: Richard Clayderman