x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica “Popas în alt cântec”, album special cu lansare tot specială

“Popas în alt cântec”, album special cu lansare tot specială

de Dana Andronie    |    27 Noi 2012   •   16:55
“Popas în alt cântec”, album special cu lansare tot specială

Walter Ghicolescu, un profesor de matematică cu voce caldă, bine calculată pe note şi cu suflet de artist sensibil şi hărăzit, îşi prezintă “nebunia” frumoasă, pe suport CD, numită “Popas în alt cântec”. Lansarea oficială a celui de-al doilea album din zestrea artistică a lui Walter Ghicolescu va avea loc marţi, 4 decembrie, la Aida Pub, începând cu ora 20:00. Bineînţeles că lansarea va avea parte şi de un concert live pe măsura valorii albumului. Am ascultat produsul muzical şi pot spune că sunt în cunoştinţă de cauză. “Popas în alt cântec” este un album special, elaborat în diversitate (pe genuri muzicale, orchestraţie şi instrumente) şi preţios! La piesa “Cu toamna în odaie” am avut imensa surpriză de a descoperi vocea lui Ion Minulescu. Da, este adevărat. Dacă aveţi vreun dubiu în legătură cu veridicitatea celor afirmate, îi cedez cuvântul autorului albumului: “<> Pentru a marca o piesă specială pe albumul <> aveam nevoie de ceva mai mult decât de o armonie şi un text. Aşa că m-am întors către un Om, prin generozitatea căruia mi s-a permis accesul la o impresionantă fonotecă personală. Înregistrarea istorică din debutul piesei <> aparţine vestitului colecţionar român Dumitru Grumăzescu şi îl are ca subiect pe însuşi Ion Minulescu, în Parisul anului 1920. Acelaşi Om care mi-a dăruit această nestemată sonoră m-a susţinut neîntrerupt în căutarile artistice şi cele de prin viaţă, m-a hrănit şi m-a povăţuit deopotrivă în dulcele stil moldovenesc de-a lungul a mai bine de 10 ani, încă din perioada studenţiei mele de-a doua, în târgul Ieşilor”.

Marţi, 4 decembrie, la ora 20:00 vor fi alături de Walter, pe scenă (pe rând, bineînţeles, nu toţi deodată): Adrian Grădinaru, Eugen Avram, George Sărluceanu, Ovidiu Mihăilescu&trupa joi, Andrei Păunescu şi Vacanţa Muzicală.

Atenţie! Intrarea este liberă şi doar la concertul de lansare albumul “ Popas în alt cântec” costă 25 de lei. Poftiţi, veniţi, cumpăraţi, ascultaţi! Merită! În aceste vremuri gri,   avem nevoie de o rază de frumuseţe, de hrană sănătoasă pentru sufletul nostru, de “Popas în alt cântec”.

×