x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Premiera mondială a compoziţiei "Haz de necaz”, de Sergiu Celibidache, la Bucureşti

Premiera mondială a compoziţiei "Haz de necaz”, de Sergiu Celibidache, la Bucureşti

de Carmen Anghel    |    06 Iul 2012   •   13:09
Premiera mondială a compoziţiei "Haz de necaz”, de Sergiu Celibidache, la Bucureşti

"Haz de necaz', compozitia lui Sergiu Celibidache, va fi dezvaluita in premiera mondiala publicului roman, la 7 iulie in minunatul cadru al Ateneului Roman, de la ora 20:00.

"Haz de necaz' este o premiera vanata de intreaga lume, dar pe care familia Maestrului a decis sa o aduca in Romania.

Sergiu Celibidache a parasit Romania pentru a deveni compozitor si a ajuns, prin forta destinului, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii. La 100 de ani de la nastere, urmasii ii implinesc visul: premiera mondiala a compozitiei sale "Haz de necaz', in tara sa.

Premiera va fi sub bagheta lui Mark Mast, fost elev al lui Sergiu Celibidache, care a petrecut mai bine de cinci ani alaturi de Maestru, zi de zi.

"E o ocazie extraordinara pentru Romania si pentru romani de a fi martorii premierei mondiale a compozitiei lui Sergiu Celibidache «Haz de necaz». Numai titlul ne spune cat de roman era Sergiu Celibidache, mult mai mult decat altii care traiesc in tara o viata. Este totodata o ocazie pentru noi toti sa fim mandri ca am daruit lumii un dirijor de talia lui si ca acum suntem atat de privilegiati sa fim cei dintai martori ai acestei minunate compozitii', declara Adela Vrinceanu, Director Comunicare Fundatia Sergiu Celibidache.

Iata programul unei seri minunate, la Sala Mare a Ateneului. Maurice Ravel- "Ma mere l’ Oye' – cinci piese pentru orchestra (compuse pentru pian intre 1908 – 1910 si transcrise pentru orchestra in 1911)

Pavane de la Belle au bois dormant *Petit Pucet*Laideronnette, Imperatrice des pagodes*Les Entretiens de la Belle et de la Bete*Le jardin feerique; Wolfgang Amadeus Mozart- Concertul pentru pian si orchestra nr. 20 in Re major KV 466, Allegro* Romanze*Allegro assai si premiera mondiala -Sergiu Celibidache -"Haz de necaz' – suita romaneasca in 8 parti. Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi dirijata de Mark Mast, iar la pian va fi Dan Grigore.

Evenimentul face parte din Festivalul Celibidache 100, care marcheaza 100 de ani de la nasterea genialului muzician.

×