Muzica folk a luat naştere în anii '30 în SUA, în perioada Marii crize, şi a dat lumii artişti cu renume, ca Bob Dylan, Joan Baez sau Leonard Cohen. Acest curent a prins în România la sfârşitul anilor '60, când fenomenul folk-rock a fost primit cu braţele deschise de iubitorii muzicii. Phoenix (Şi totuşi sunt ca voi, Canarul, Vremuri) a fost printre pionierii genului, pentru ca, un pic mai târziu, la cenaclul Flacăra să se afirme nume mari, ca Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Florian Pittiş, Valeriu Sterian, Nicu Alifantis, Ecoul (Magda Puskas şi Sorina Feier Bloj), Partaj (Magda Puskas şi Tatiana Stepa). Versurile cântecelor folk sunt caracterizate de o valore poetică, aducând în discuţie problemele vieţii cotidiene şi nedreptăţile sociale.
Liga Studenţilor Electronişti încearcă ducă tradiţia mai departe, să promoveze muzica folk în rândul tinerilor şi în acelaşi timp să descopere și să încurajeze talentele. Astfel, a luat naştere festivalul-concurs “Primăvara Folkului”, competiţie ajunsă la a treia ediţie şi dedicată tuturor pasionaţilor de muzică folk. Evenimentul va avea loc la Happy Cinema Liberty Mall, marţi, 25 aprilie 2017, începând cu orele 20.00, bazându-se pe două secțiuni de concurs: compoziție și interpretare.
"Folkul a reprezentat dintotdeauna un stil de muzică care poate crea ușor emoţii şi trăiri senzaționale. Folkul își păstrează și astăzi forţa şi puritatea, tocmai prin versurile care fac «casă bună» cu realitatea ce ne înconjoară zi de zi. Fiind un stil de muzică inedit şi creativ, folkul se potriveşte perfect tuturor categoriilor de vârstă, oferind o stare de confort", ne-au declarat studenţii "electonişti", organizatorii evenimentului.
Participarea este gratuită și deschisă tuturor pasionaților de folk, iar înscrierea se face completând formularul de pe site-ul http://lse.org.ro/primavara-folkului2017.