x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Psy evaluează la zero şansele de a repeta succesul "Gangnam Style"

Psy evaluează la zero şansele de a repeta succesul "Gangnam Style"

01 Dec 2015   •   17:00
Psy evaluează la zero şansele de a repeta succesul "Gangnam Style"

Cântăreţul sud-coreean Psy, celebru pentru succesul său planetar "Gangnam Style", a dezvăluit pe YouTube clipurile a două noi piese de pe cel de-al şaptelea său album lansat marţi, 1 decembrie.

Unul dintre cântece, "Daddy", este un omagiu parodie la piesa "I Got It From My Mama" a rapperului american will.i.am. Clipul a fost deja vizualizat de peste 3 milioane de ori pe YouTube, iar cel al celei de-a doua piese disponibile pe contul său, "Napal Baji", mai funky decât prima, a fost văzut de peste un milion de ori, scrie Huffington Post.

Noul album al cântăreţului "K-pop" (pop sud-coreean), intitulat "Chiljip PSY-Da" (ceea ce în coreeană înseamnă pur şi simplu "al şaptelea album al Psy"), conţine 9 piese, incluzând colaborări cu cântăreaţa Ed Sheeran, cu Will.i.am şi artiştii sud-coreeni Zion.T şi Gaeko.

După "Gangnam Style", Psy nu crede într-un un nou fenomen planetar şi consideră că are zero şanse să repete un astfel de succes. Artistul a devenit un star mondial în 2012 cu acest titlu în stil voit scandalos, punând în scenă de acum popularul dans al călăreţului, care parodiază viaţa bogătaşilor fără ocupaţie din cartierul de lux Gangnam din Seul.

Clipul acestui cântec, care se dorea o antiteză pentru K-pop (muzica pop sud-coreeană, cunoscută pentru "trupele de băieţi" blânde şi refrenele sentimentale), a fost vizualizat de peste 2,4 miliarde de ori pe YouTube.

Succesul acestei piese şi aşteptările pe care le-a suscitat au fost uneori dificil de trăit, a declarat artistul de 37 de ani, într-o conferinţă de presă în Seul, înainte de lansarea noului său album.

"Presiunea şi stresul au fost pur şi simplu prea mari". Când a fost întrebat dacă speră să repete succesul, a scuturat din cap. "Nici o şansă". "Nu cred ca ceva de genul Style Gangnam se întâmple din nou", a spus el.

Psy a debutat şi şi-a lansat primul album în 2001, conform site-ului său oficial.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: PSY Gangnam Style album muzica youtube