x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Red Hot ChiliPeppers.

Red Hot ChiliPeppers.

de Alex Revenco    |    16 Iun 2011   •   21:00
Red Hot ChiliPeppers.

Al zecelea album de studio din istoria formatiei, ce va aparea pe piata la 30 august, este primul inregistrat cu noul chitarist Josh Klinghoffer, cunoscut din colaborarile cu Beck si PJ Harvey. El vine in locul lui John Frusciante, care in 2008 a plecat din grup pentru a urma o cariera solo. Intr-un interviu recent, acordat revistei Rolling Stone, solistul Anthony Kiedis a declarat: 'Fara discutie, e un nou in­ce­put. Da, soarele a rasarit si pe strada noastra!

Pentru noul chitarist au fost discutii interesante si pana la urma a fost vorba despre doua posibilitati: sa incercam sa gasim pe cineva, pe care nu-l cunoastem, sau sa cautam «in propria gradina». Josh a fost solutia perfecta, el este prietenul lui Frusciante (l-a ajutat pe cateva albume solo), dar a si cantat cu Red Hot Chili Peppers in ultimul nostru turneu, la chitara aditionala si keyboards.
Pe noul nostru album (produs de faimosul Rick Rubin – n.r.), Josh canta, pe langa chitara, la keyboards si ­bac­king vocals si, mai mult, este coauto­rul melodiilor'. La randul sau, ­Klinghoffer a tinut sa precizeze: 'Nu a fost ne­voie de «acomodare», am ajuns sa cant alaturi de niste oameni pe care ii admir si-mi sunt prieteni de ani buni'.

Discuri pentru Player
Roger Waters - The Album Collection. Este un boxset 'deluxe pentru colec­tio­nari', ce include sapte CD-uri si un DVD. Deci avem aici toate albumele solo semnate Waters: 'The Pros and Cons of Hitchhiking', 'Radio K.A.O.S.', 'Amused To Death', 'In The Flesh – Live' (dublu CD si DVD), 'Ca Ira', toate prezentate ca niste miniviniluri, plus un booklet de 16 pagini cu poze si informatii inedite.

Guano Apes - Bel Air. Este al patrulea album de studio al grupului german, reunit recent, si primul realizat dupa o pauza de opt ani. Discul s-a bucurat de mare succes, intrand direct pe locul 1 in clasamentele din Germania. Aparut in patru variante (standard, deluxe, dublu CD si dublu vinil), acest album ca si boxsetul de mai sus se pot procura, doar prin comanda, la www.nme.ro.

×
Subiecte în articol: muzica