x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Revenire spectaculoasă într-un concert special

Revenire spectaculoasă într-un concert special

de Alex Revenco    |    10 Mai 2012   •   16:55
Revenire spectaculoasă într-un concert special

Joi 10 mai, la The Silver Church, se suna adunarea pentru reuniunea Krypton . Componentii indragitei formatii, cu o activitate de aproape treizeci de ani in slujba rockului, au hotarat ca in 2012 sa se regrupeze si sa revina la stilul in care se simt cel mai confortabil. Astfel, trupa anunta revenirea in activitate a “vechilor prieteni' (foto).

Iata cateva cuvinte despre formatia care a scris pagini memorabile in istoria rockului din Romania. In prima jumatate a anilor '80, Krypton propunea un stil nou, new wave rock, diferit de tendintele epocii, orientate spre rockul progresiv. Prospetimea stilului si creativitatea lui Eugen Mihaescu au urcat formatia, in timp record, printre preferintele publicului.

De la new wav rock la metal simfonic

Incepand cu concerte in licee, medii studentesti si festivaluri de profil, trupa ajunge la numeroase concerte, turnee nationale precum si o prezenta constanta pe scena Cenaclului Flacara. Piese ca “Timidul', 'Camasa pacii', 'Fata Morgana', 'Avertisment' sau “Furtuni, furtuni' ajung pe primele locuri din topuri. Krypton inregistreaza in 1988 primul album, '30 de minute', de pe care se fac remarcate piese precum: “Treizeci de minute', “Prietena mea' sau hitul “Fetele cu ochii verzi'. Dupa lansarea acestui album si sase ani de new wave rock, Krypton propune fanilor o schimbare stilistica. Cooptarea lui Gabriel “Gurita' Nicolau ca solist vocal si trecerea spre metal simfonic se dovedesc a fi doua 'mutari' de bun augur. Printr-un stil si atitudine transanta, urmatorul album, “Fara Teama' (1990), se incadreaza perfect in peisajul proaspat sI optimist al Romaniei post- decembriste.

Un disc intrat in istorie: 'Lanturile'

Notorietatea trupei creste, discul se bucura de aprecieri pozitive iar la piesele “Cheama-ma', “Sunt doar un nor', “Capriciul IV' si'Fara teama', Petre Magdin realizeaza un material video la TVR. In formula Eugen Mihaescu (chitara, voce), Dragos Docan (bass, voce), Sorin Voinea (claviaturi), Razvan “Lapi' Lupu (tobe) si Gabi "Gurita" Nicolau (solist vocal), Krypton inregistreaza dublul album “Lanturile', cu invitati speciali: Ioan Luchian Mihalea & Song, Calin Nemes, Cristi Ilie (fost solist la Voltaj- varianta rock). Album de referinta in istoria rockului din Romania, 'Lanturile' are un urias impact asupra publicului, fiind sold-out in cateva zile de la lansare. Cu aceasta opera rock Krypton si-a asigurat pentru totdeauna un loc in inimile rockerilor din Romania. Mihaescu, artist intr-o permanenta cautare de nou, paraseste trupa in 1993 sI alege o cariera solo iar un an mai tarziu pleaca sI 'Gurita'. In 1997 Krypton lanseaza 'Am dormit prea mult', dar activitatea trupei incepe sa scada, componentii sai fiind implicati sI in alte proiecte. In 2000 Eugen 'resusciteaza' Krypton-ul, intr-o noua formula sI o 'lasa mai moale', cu un sound mai spre pop. Rezulta 'Comercial'- 2001 sI 'Stresat de timp'- 2003.

×