x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rihanna: Locul întîi la Billboard!

Rihanna: Locul întîi la Billboard!

de Alex Revenco    |    30 Mai 2008   •   00:00

“Take A Bow”, ultimul single al exoticei interprete, a reuşit un salt “istoric”, de pe poziţia 53 direct pe locul întîi în Billboard Hot 100.

“Take A Bow”, ultimul single al exoticei interprete, a reuşit un salt “istoric”, de pe poziţia 53 direct pe locul întîi în Billboard Hot 100. Mai mult, acelaşi cîntec este pe locul întîi şi în Billboard Hot Digital Songs Chart, cu 266.696 de scanări într-o singură săptămînă. “Take A Bow” (compus de Ne-Yo de la Def Jam şi produs de Stargate) este extras de pe albumul “Good Girl Gone Bad: Reloaded” ce va apărea la 17 iunie, într-o ediţie deluxe, CD plus DVD.


DE 4 X PLATINĂ.
Prima variantă a CD-ului a apărut în iunie trecut, a staţionat 52 de săptămîni în topul de la Billboard şi a primit de patru ori Discul de Platină, pentru vînzări ce depăşesc patru milioane de unităţi. Albumul conţine douăspre­zece melodii, dintre care s-au remarcat marele hit “Umbrella” (preluat de nenumărate trupe, cîştigător al premiilor MTV Video Music şi Grammy), “Shut Up And Drive”, “Hate That I Love You” (featuring Ne-Yo), “Don’t Stop The Music”.


MAROON 5.
Noua variantă a al­bu­mului conţine patru piese noi (bonus tracks) : “Take A Bow”, “If I Never See Your Face Again” (featuring Ma­roon 5), “Hatin’ On The Club”, “Distur­bia” şi un DVD. La rîndul lui, DVD-ul conţine concertul înregistrat de Rihanna la Manchester (decembrie 2007), un documentar şi un filmuleţ avînd ca subiect “naşterea” hitului “Umbrella”.

 

Discuri pentru player:

Queensryche

Take Cover. Cel mai recent album al grupului american este, aşa cum o arată şi titlul, o cule­gere de unsprezece piese ce aparţin unor trupe celebre, cîntate de Geoff Tate & Co, în manieră personală. Şi ca întotdeauna cînd se fac preluări, unele sînt mai reu­şite, altele mai puţin. Printre cele mai reuşite şi inspirate interpretări se numără “Welcome To The Machine” (Pink Floyd), “Innuendo” (Queen), “Neon Knights” (Black Sabbath), cît şi piesa de încheiere a albumului, “Bullet The Blues Sky”, după U 2.

 

Muse

Haarp, Live at Wembley. Un set (CD + DVD) ce conţine concertul de anul trecut, de pe noul stadion Wembley din Londra, acelaşi show pe care l-am văzut şi la Bucureşti. Cu o impresionantă listă de premii Brit, New Musical Express, Q, Kerrang! sau Vodafone, Muse demonstrează şi cu acest album că, la această oră, este una dintre cele mai mari formaţii live din lume. Cu gîndul la ceea ce am văzut şi ascultat, ca şi “Kerrang!”, nu putem face altceva decît să exclamăm : “Ce concert! Ce noapte! Ce trupă!”

 

Estelle

Shine. Noua senzaţie a muzicii hip-hop/soul, Estelle şi-a lansat cel de-al doilea album ce conţine hitul numărul 1 in UK, “American Boy”, featuring Kanye West. Acesta e primul produs lansat de noua casă de discuri a lui John Legend, Homescholl, în colaborare cu Atlantic Records. Cu un sound definit de Legend drept “o combinaţie unică de hip-hop, pop, raggae şi soul”, Estelle este strălucitoare şi în alte piese precum “Dancehall Party Jam”, “Magnificent”, sau “Wait a Minute (Just a Touch)”.

 

Queensryche

Operation: Mindcrime II. Este cel mai nou album conţi­nînd compoziţii originale ale ce­lebrei trupe de progresive metal şi reprezintă continuarea primului volum, lansat în 1988, “Operation: Mindcrime”. Cu o intrigă complexă centrată pe Dr. X, un păpuşar politic care îi spală creierul lui Nikki (personajul principal) pentru a asasina şi corupe oameni politici. Povestea o include şi pe iubita lui Nikki, Sister Mary, ucisă în mod misterios. În partea a II-a, Nikki se răzbună pe Dr X, personajul negativ.

×
Subiecte în articol: muzica