x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Rusia, interzisă la concursul muzical Eurovision pe fondul crizei din Ucraina

Rusia, interzisă la concursul muzical Eurovision pe fondul crizei din Ucraina

25 Feb 2022   •   21:30
Rusia, interzisă la concursul muzical Eurovision pe fondul crizei din Ucraina

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a anunţat vineri că niciun artist rus nu va participa la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest deoarece acest lucru ar "discredita competiţia", informează Reuters.

Finlanda a declarat vineri că nu va trimite concurenţi la finala Eurovision 2022 în cazul în care Rusia va avea voie să participe, în timp ce alţi radiodifuzori publici europeni, inclusiv din Ucraina, au solicitat interzicerea participării Rusiei la concursul muzical.

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunţat joi că intenţionează să permită Rusiei să concureze la ediţia din acest an a acestei competiţii muzicale, în pofida invaziei de către forţele ruse a Ucrainei. Organizatorii au descris concursul drept un "eveniment cultural apolitic" şi au părut să respingă sugestiile că atacul Moscovei asupra Ucrainei ar duce la interzicerea participării Rusiei la ediţia de anul acesta a competiţiei.

Cea de-a 66-a ediţie a Eurovision va avea loc la Torino în luna mai, după ce trupa rock italiană Maneskin a câştigat concursul din 2021.

×
Subiecte în articol: eurovision