x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Shlomo Mintz, unul dintre cei mai importanți violoniști ai lumii, va susține un recital la București, în cadrul ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu

Shlomo Mintz, unul dintre cei mai importanți violoniști ai lumii, va susține un recital la București, în cadrul ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Iul 2024   •   22:45
Shlomo Mintz, unul dintre cei mai importanți violoniști ai lumii, va susține un recital la București, în cadrul ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu

Shlomo Mintz, unul dintre cei mai importanți violoniști ai lumii și membru al juriului Secțiunii de Vioară a Concursului Internațional George Enescu, va susține un recital de excepție duminică, 15 septembrie 2024, ora 19:00, pe scena Ateneului Român din București. Recitalul face parte din seria de manifestări pe care organizatorii Concursului Enescu le-au pregătit pentru ediția din acest an a evenimentului.

Programul serii va cuprinde Capriciile nr. 13-24 pentru vioară solo op. 1 de Niccolò Paganini și 6 studii polifonice pentru vioară solo de Heinrich Wilhelm Ernst.

 

 

Shlomo Mintz este considerat unul dintre cei mai importanți violoniști ai timpului nostru. Apreciat pentru muzicalitatea sa impecabilă, versatilitatea stilistică și tehnica sa impunătoare, Shlomo Mintz este invitat să cânte alături de cele mai mari orchestre ale lumii, cucerind publicul cu interpretările sale.

 

De-a lungul prestigioasei sale cariere, Shlomo Mintz a fost distins cu numeroase premii internaționale, printre care Premiul Internațional al Academiei de Muzică Chigiana (Siena, Italia), Diapason d’Or, Grand Prix du Disque (Franța), Premiul Gramophone pentru Muzică Clasică (Marea Britanie), Premiul Edison (Florida, SUA) și Premiul pentru Muzică Cremona (Italia) etc.

 

În  2006 a primit Diploma de Onoare din partea Universității Ben-Gurion din Negev, iar în 2022 a fost numit Membru Onorific al Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim (Israel).

 

Născut la Moscova în 1957, a emigrat la vârsta de 2 ani în Israel, unde a studiat vioara cu Ilona Fehér, care i-a făcut cunoștință cu Isaac Stern, cel care avea să-i devină mentor. Mai apoi, la New York, a avut-o profesoară pe celebra Dorothy DeLay.

 

INFORMAȚII DESPRE BILETE:

 

La ediția din acest an a Concursului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii, iubitorii de muzică clasică pot achiziționa atât bilete individuale pentru fiecare concert cât și 3 tipuri de abonamente, prețurile pornind de la 60 de lei.

 

Biletele și abonamentele pentru concertele și recitalurile organizate în cadrul Concursului Internațional George Enescu se pot achiziționa din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar și în format fizic, din Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.

 

Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)

Categoria 1 – 800 de lei

Categoria a 2-a – 640 de lei

 

Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)

Categoria 1 – 720 de lei

Categoria a 2-a – 576 de lei

 

Abonamentul General pentru recitaluri și concerte simfonice (11 evenimente)

Categoria 1 – 1370 de lei

Categoria a 2-a – 1100 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 550 de lei

 

Bilete individuale pentru concerte simfonice (preț/concert)

Categoria 1 – 200 de lei

Categoria a 2-a – 160 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 80 de lei

 

Bilete individuale pentru recitaluri (preț/recital)

Categoria 1 – 150 de lei

Categoria a 2-a 120 de lei

Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenți, pensionari – 60 de lei

 

 

Studenții, elevii și profesorii școlilor și universităților de muzică din toată țara beneficiază de acces gratuit în baza legitimației școlare și de serviciu, în limita locurilor disponibile.

 

De asemenea, persoanele cu handicap alături de însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile, conform legii.

 

Organizatorii nu își asumă responsabilitatea pentru biletele și abonamentele achiziționate de pe alte platforme de ticketing neoficiale.

 

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu oferă acces gratuit la etapele preliminare ale tuturor secțiunilor instrumentale din cadrul concursului care vor avea loc la Universitatea Națională de Muzică din București în perioada 1 – 18 septembrie 2024 și la semifinalele acestora, care vor avea loc la Ateneul Român în data de 8 septembrie (violoncel), 14 septembrie (vioară) și 20 septembrie (pian), nefiind necesară o înregistrare prealabilă.

 

×
Subiecte în articol: Shlomo Mintz