x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show Ava Inferi în Wings

Show Ava Inferi în Wings

de Alex Revenco    |    31 Mar 2011   •   19:52
Show Ava Inferi în Wings

159102-avainferi.jpgSpectacolul-eveniment, organizat de Axa Valaha Productions, este progra­mat la 7 mai, în Club Wings, pentru Ava Inferi fiind ultimul concert înaintea turneului britanic, susţinut îm­pre­u­nă cu My Dying Bride. Trupa a ales România pentru a lansa noul album de studio în estul Europei da­to­rită legăturii speciale cu ţara noastră, stabilită anul trecut, când a fost headliner la Ost Mountain Fest din 2010. Mai mult, „Majesty”, cel mai nou single, ce promovează albumul „Onyx”, a fost realizat în totalitate în Ro­mânia, sub bagheta cunoscutului ar­tist din zona metal, Costin Chiorea­nu.

Chitaristul şi compozitorul de ori­gine norvegiană Rune Eriksen (cu­nos­cut ca Blasphemer pe când era în Mayhem) şi vocalista portugheză Carmen Simoes au înfiinţat formaţia Ava Inferi în anul 2005, în Portugalia. Timp de 13 ani alături de Mayhem, Eriksen a compus şi înregistrat albume ca „Wolf lair’s Abyss”, „Chi­me­ra”, „Grand Declaration Of War” sau „Ordo Ad Chao”, care au rev­o­lu­ţi­o­n­at complet „faţa” black metalului mondial, dând naştere unui nou val de trupe. Carmen Simoes, cunos­cu­tă pentru constantele sale colaborări (atât pe discuri, cât şi pentru concerte) cu celebrii Moonspell, a în­re­gistrat în 2006 albumul de debut „Burdens”, urmat apoi de „The Silhouette” (2007), „Blood of Bacchus” (2009) şi recentul „Onyx „ (2011).

Pentru a treia oară în România, Ava In­feri se alătură grupului Negura Bunget (care sărbătoreşte 15 ani de ac­ti­vitate printr-o dublă lansare!) într-un spectacol extraordinar, ire­pe­tabil, ce va beneficia de o sce­no­gra­fie aparte. „Ne bucurăm să putem lan­sa cu aceeaşi ocazie două materi­a­le noi, mai ales în compania unei for­maţii atât de interesante ca Ava In­feri. Vom pregăti un eveniment spe­cial, cu această ocazie, atât din punct de vedere al setlist-ului, cât şi al scenografiei, mai ales că până la da­ta acestuia vom anunţa fli cele mai am­biţioase planuri de viitor ale for­ma­ţiei”, a spus Negru, liderul for­ma­ţi­ei Negură Bunget. Biletele, până în pre­ziua concertului, sunt 40 de lei şi pot fi achiziţionate de la Axa Valahă Productions (axa666@yahoo.com) sau prin filiala din Bucureflti a Bestial Records (titus@bestial.ro). La in­trarea în club, biletul va fi 45 de lei.

×
Subiecte în articol: muzica