x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show-ul AC/DC, doi ani de muncă

Show-ul AC/DC, doi ani de muncă

de Alex Revenco    |    18 Mai 2010   •   00:00
Show-ul AC/DC, doi ani de muncă
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Duminică seară, zeci de mii de spectatori au avut şansa să urmărească la Bucureşti cel mai spectaculos show al ultimilor ani, desfăşurat pe cea mai mare scenă din lume la această oră, de 24 de metri înălţime, 66 de metri lăţime şi 22 de metri adâncime.



Fiind una dintre cele mai costisitoare din istoria muzicii rock, scena a fost "împănată", pe toată lungimea, cu boxe Marshall, cele mai "adevărate" şi acum pentru cei care cântă live.

După cum se ştie, turneul "Black Ice" a început în 2008, dar a fost "pregătit" timp de doi ani de câteva dintre cele mai mari firme de profil. Stufish (Jeremy Lloyd şi Mark Fisher) a conceput lucrarea, inspirată din textul piesei "Rock and Roll Train", în timp ce Brilliant Stages a făcut designul şi a realizat impresionanta infrastructură.

Locomotiva cu abur are 3,5 tone, în timp ce sistemul de prindere-ridicare-înclinare (la 23 de grade) mai cântăreşte 2,5 tone, deci un total de 6 tone. După ce întregul sistem este asamblat, locomotiva (ascunsă iniţial în spatele ecranului din mijlocul scenei) poate fi adusă în poziţia dorită ("căzută" de pe linii, în spatele toboşarului) de doar trei oameni. Ridicarea scenei, amplasarea instalaţiilor de sunet şi lumini plus locomotiva au durat patru zile şi jumătate, în timp ce pentru demontare sunt necesare doar două zile.

Totul a fost realizat de o echipă de 400 de oameni (români şi străini) şi de două macarale de 70 de tone şi 60 de metri înălţime. Organizarea acestui concert a însemnat o impresionantă desfăşurare de forţe: 1.000 de jandarmi şi poliţişti, aproximativ 300 de metri de puncte de vânzare amenajate, 300 de toalete ecologice. Printr-un comunicat de presă, D&D East Entertainment - asociat la realizarea acestui concert prezentat de East European Concert şi Marcel Avram - a menţionat: "Pe lângă show-ul impecabil, publicul român a fost cu adevărat impresionant, o mare de «corniţe» roşii cântând alături de trupă aproape fiecare vers. Aşteptarea de peste treizeci şi cinci de ani a meritat, iar românii au fost pe măsura idolilor lor. Organizatorii doresc să mulţumească mai ales publicului, fără de care acest concert nu ar fi putut avea loc".

"Extraordinari, sunt profesionişti 100%, mă aşteptam să asist la un mare show, am văzut câte ceva pe youtube, dar nu mă gândeam să fie chiar aşa!"; "Mi-au mers la inimă, sunt cei mai adevăraţi din lume"; "Mamă, cum poate să sune chitara aia a lui Angus! Ce înseamnă să fii meseriaş"; "N-am văzut în viaţa mea un asemenea show şi, cu siguranţă, nici nu voi mai vedea vreodată" au fost doar câteva reacţii "la cald" auzite după terminarea celui mai aşteptat concert al anului, unde nici n-a plouat şi nici n-au fost tunete sau trăsnete!

×
Subiecte în articol: muzica ac-dc