x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Show-ul Ramms+ein ne-a lăsat "mască"

Show-ul Ramms+ein ne-a lăsat "mască"

de Alex Revenco    |    29 Iun 2010   •   00:00
Show-ul Ramms+ein ne-a lăsat "mască"
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

După două zile de rock "greu", cu trupe de top - unele în premieră - ultima seară a celui mai mare eveniment rock organizat vreodată în România i-a adus în faţa publicului pe Luna Amară, Anathema, Stone Sour, Alice in Chains şi Ramms+ein.

În deschidere a evoluat formaţia clujeană Luna Amară, care a inclus în program binecunoscutele "Gri dorian", "Oraş", "Dizident" sau "Loc lipsă". Piesa "Somn" a fost dedicată lui Ronnie James Dio, Peter Steele (Type O Negative) şi Paul Gray (Slipknot), cu toţii trecuţi în nefiinţă.

A urmat grupul britanic Anathema, care a interpretat atât piese consacrate, cât şi noi, de pe albumul "We're here because we're here", lansat în mai a.c. Publicul a fost în­cântat să audă şi piesa din des­chiderea recitalului, "Kashmir", cover după Led Zeppelin. În continuare, Stone Sour a lăsat o puternică impresie celor prezenţi cu un concert foarte energic, în care s-au remarcat solistul vocal Corey Taylor şi chitaristul Jim Root (ambii de la Slipknot) şi toboşarul Roy Mayorga (fost în Soulfly).

Unul dintre cele mai aşteptate grupuri de la Sonisphere a fost Alice in Chains, născut la Seattle şi "crescut" alături de Nirvana, Soundgarden şi Pearl Jam. După dispariţia solistului Layne Staley (în urmă cu opt ani), Alice in Chains a trecut printr-o perioadă de derută, urmată de alta de refacere. Chitaristul Jerry Cantrell, liderul şi cofondatorul formaţiei, l-a "angajat" pe William DuVall pe postul de solist vocal. Carismatic, acesta nu încearcă să-l imite pe Layne, având o manieră interpretativă proprie, care a ajuns să fie apreciată de fanii împătimiţi ai formaţiei.

Seara s-a încheiat cu fabulosul show Ramms+ein, cel mai spectaculos concert rock din lume. Nu numai că fiecare piesă din concert avea alt de­cor, alte lumini, altă regie, dar a fost o avalanşă de flăcări, efecte pi­rotehnice etc. greu de descris celor care n-au fost acolo.

De la Vali Sto­ian, Coordonator Backstage la Sonis­phere, am aflat că scena şi instalaţiile de sunet (130.000 de waţi) şi lumini au fost aduse din Germania, fiecare formaţie a avut propria producţie, timp de trei zile 120 de tiruri au venit şi plecat, 250 de bodyguarzi şi 300 de poliţişti au asigurat ordinea, ne­în­re­gistrându-se nici un incident major.

×
Subiecte în articol: muzica ramms+ein