x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Shri Mataji Nirmala Devi – 101 ani de la naștere. Evenimente în București

Shri Mataji Nirmala Devi – 101 ani de la naștere. Evenimente în București

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Mar 2024   •   20:00
Shri Mataji Nirmala Devi – 101 ani de la naștere. Evenimente în București

Pe 21 martie 1923, venea pe lume, în India, Shri Mataji Nirmala Devi, cea mai importantă personalitate spirituală a ultimelor secole, a cărei muncă a avut un impact imens în emanciparea ființelor umane, dar și în sfera socială și zona cultural-artistică.

În zilele de miercuri, 20 și 27 martie 2024, ora 17.30, la Sala Auditorium a Bibliotecii Metropolitane București vor  avea loc două evenimente culturale dedicate celebrării a 101 ani de la nașterea celei care este o sursă de lumină și  inspirație pentru milioane de oameni din întreaga lume: Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga. Programul celor două seri cuprinde momente de evocare a maestrului spiritual, meditație, prezentări video dar și un recitaluri cu muzică de camera și muzică clasică indiană, susținute de soprana Cleopatra David împreună cu pianistul invitat, Ionuț Diaconu, sitaristul Victor Marius Beliciu și percuționistul (tabla) Mihai Lupoaie.

Intrarea este liberă

Într-un spațiu dedicat culturii și diversității, cei care au cunoscut-o pe Shri Mataji Nirmala Devi și cei care au ales să încerce beneficiile metodei Sahaja Yoga, invită pe toți iubitorii de frumos și  de cunoaștere să se  bucure de spiritualitate și de universalitatea ei. Fie că sunt din Est sau din Vest, aspirația către evoluție și adevăr este trăsătura comună a tuturor oamenilor, este ceea ce îi conectează și le îmbogățește viața în profunzime.

"Numai ființelor umane li s-a dat libertatea de a alege.  Prin urmare, bazați-vă pe înțelepciune, lăsați-vă călăuziți de înțelepciune și renunțați la ego pentru un timp. Apoi îngăduiți-i înțelepciunii să vină în contact cu energia Kundalini. Totul este construit în voi, se află complet în interiorul vostru. Va da rezultate. Și dă rezultate." Shri Mataji Nirmala Devi - Călătorie in Interior

Shri Mataji Nirmala Devi, de la nașterea căreia se aniversează 100 de ani, a trăit o viață dedicată transformării vieților oamenilor prin descoperirea și dezvoltarea propriei lor naturi spirituale. În anii ’70, ea a dezvoltat tehnica Sahaja Yoga, care implică activarea energiei Kundalini, prin care oamenii pot ajunge la o stare de echilibru și pot dezvolta calitățile intelectuale și creative. Shri Mataji a călătorit în întreaga lume timp de peste 40 de ani, ținând conferințe și seminarii și oferind învățături practice pentru mii de oameni. De-a lungul activității sale, Shri Mataji a primit Medalia Păcii a Naţiunilor Unite, Premiul Pleiade 1996 (Italia) sau Medalia de aur decernată de Secretariatul Ecoforu.

 

×