x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Irlanda își ia rămas bun de la Sinead O'Connor

Irlanda își ia rămas bun de la Sinead O'Connor

de Redacția Jurnalul    |    08 Aug 2023   •   16:45
Irlanda își ia rămas bun de la Sinead O'Connor

Irlanda își ia rămas bun de la Sinead O'Connor. Fanii s-au adunat marți în orașul irlandez în care s-a născut cântăreața pentru a-i aduce un ultim omagiu înainte de înmormântare.

Cortegiul funerar va trece pe malul mării în orașul Bray, la 20 de kilometri sud de Dublin, unde a locuit timp de 15 ani.

Cântăreața premiată cu Grammy, cunoscută mai ales pentru coverul piesei "Nothing Compares 2 U", a murit luna trecută, fiind găsită în locuința sa din Londra. Ea avea 56 de ani.

La înmormântarea artistei vor participa familia și prietenii.

Familia ei a oferit publicului șansa de a-și prezenta ultimele omagii prin organizarea cortegiului prin Bray, spunând că iubea orașul și locuitorii săi.

"Cu această procesiune, familia ei ar dori să recunoască efuziunea de dragoste pentru ea din partea oamenilor din comitatul Wicklow și nu numai”, a adăugat familia lui O'Connor.

Zeci de persoane, unele purtând flori, se aflau deja la fața locului cu câteva ore înainte de procesiune.

Unii au lăsat omagii în fața fostei case a lui O'Connor, numită "Montebello", pe lângă care va trece cortegiul.

Un mesaj lăsat pe poartă sună astfel: "Sinead, îți mulțumim că ne-ai ascultat și că ne-ai răspuns... îmi pare rău că ți-am frânt inima".

Pe vârful unui deal de coastă care domină Bray, un semn de navigație din al Doilea Război Mondial care scria Irlanda în irlandeză - "Eire" - a fost decorat cu o inimă și cu "Sinead", în semn de omagiu adus cântăreței.

Moartea lui O'Connor a stârnit un val de simpatie publică în întreaga lume și în Irlanda, unde dorința ei de a critica Biserica Catolică, în special, a făcut ca ea să fie defăimată de unii și lăudată ca deschizătoare de drumuri de alții.

În timpul carierei sale, ea a dezvăluit că a fost abuzată de mama sa în copilărie și, în 1992, a protestat împotriva abuzurilor comise de biserică asupra copiilor, rupând o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în timp ce cânta la emisiunea americană "Saturday Night Live".

După aflarea veștii morții sale, au sosit omagii din partea liderilor politici, a vedetelor pop și a altor persoane, care i-au lăudat vocea puternică. Președintele Irlandei, Michael Higgins, Bob Geldof, Alison Moyet, Annie Lennox și Russell Crowe s-au numărat printre cei care i-au transmis condoleanțe.

În Dublin, Belfast și în alte părți ale Irlandei au avut loc adunări în memoria cântăreței, deseori cu interpretări spontane ale piesei "Nothing Compares 2 U", pe care a lansat-o în 1990.

The Irish Times a relatat săptămâna trecută că a fost efectuată o autopsie pentru a determina cauza morții cântăreței, pe care poliția londoneză a declarat că nu o consideră suspectă.

 

 

×
Subiecte în articol: sinead o connor înmormântare