x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Skullp, pe primul loc la Stufstock

Skullp, pe primul loc la Stufstock

de Alex Revenco    |    29 Aug 2011   •   21:00
Skullp, pe primul loc la Stufstock

Dupa teatru, filme, expozitii si rockschool, sfarsitul saptamanii trecute a venit cu muzica in Vama Ve­che. Mai intai, grupurile care au ajuns in finala concursului Newcomers s-au prezentat in fata juriului si a unui numeros public, aratand ce stiu sa faca pe scena. In prima seara, Ender din Bucuresti a prezentat o muzica sla­ga­roasa si o solista talentata; Red Mag­netic (Bucuresti) a venit cu un bass (cu sapte corzi) de nota zece, so­lista fiind in centrul atentiei. Chti­roptera (Timisoara) a impresionat cu un show dinamic, solistul a intrat mai tar­ziu in 'paine', dar basistul a fost per­manent 'pe faza'.

Tagma din Si­b­iu a lasat o buna impresie (muzica complexa, versuri interesante), dar n-a reusit sa impresioneze (si) din ca­u­za unor probleme tehnice, in serie; Zadar din Alba Iulia a cantat agre­a­bil, chiar daca inca nu si-a gasit 'dru­mul', undeva intre Vama (Ve­che), Luna Amara si (sau) Zdob si Zdub. Ca si The dAdA – anul trecut, nici Manfellow n-avea nevoie de concursul Stufstock pentru afirmare. Fosti componenti ai Trupei nr. 13 (co­veruri) s-au strans in noul proiect Man­fellow, in care toti baietii sunt fani U2, canta bine si bogata experienta ii ajuta sa nu greseasca. Iese in evidenta Dan Leompescu (ex-Feedback, Sfinx Experience, Timpuri Noi, AB 4, Nitro, Parlament, Tru­pa nr. 13) – voce, chitara si pian, care reuseste sa fie – aproape tot timpul – cu zambetul pe buze. Chiar daca a 'gresit' festivalul, trupa electro Yell Low (din Bucuresti) a lasat o buna im­pre­sie, cu o prestatie scenica colo­rata si o prezenta feminina placuta & sexi.

A doua zi, Skullp (din Cluj) a avut un show foarte dinamic, uneori agresiv, dar intotdeauna legat, toti componentii formand o echipa. Grupul Sketch din Bucuresti, desi foarte indie, a avut un program interesant, iar baietii chiar au viitor daca raman impreuna si studiaza mai mult. Dupa lungi dezbateri, juriul, din care au facut parte Lucian Boariu de la Rock FM, Marius 'Neuro' Bob – profesor de chitara la Rockschool (si nu numai!), Andy Ghost & Teo Peter Jr, care au acordat 'votul Altar', a decis urmatorul clasament: locul I Skullp (Cluj), locul II Manfellow (Bu­cu­resti), locul III Chiroptera (T­i­mi­soara). Este de mentionat faptul ca pr­emiul intai consta in productia, lan­sarea si promovarea unui album, pre­miul al doilea inseamna un turneu na­tional in sase orase, iar trupa de pe locul III primeste un kit muzical pentru sala de repetitii, adica o statie de chitara, o statie pentru bass, doua seturi de fete de toba, zece seturi de bete si o pedala pentru toba mare.

De asemenea, cele trei formatii au castigat dreptul de a canta pe scena mare a Festivalului Stufstock, iar la toamna vor sustine concerte in cadrul retrospectivei Stufstock Reloaded 2011, de la Bucuresti. Mai mult, cele trei formatii vor sustine recitaluri, pe scena mare, la Stufstock 2012. Nu se stie ce va fi la anul, dar in 2011 doua trupe au primit bile negre la Stuf­stock si, intamplator sau nu, sunt chiar acelea care, asa cum spuneam mai sus, nu aveau nevoie de Newcomers. The dAdA nu a venit in Vama Veche sa sustina recitalul programat pe scena mare, pentru locul ocupat la Stufstock Newcomers 2010. Oricum, White Walls a stralucit, iar East Roots a demonstrat cine e trupa reggae nr. 1 din Romania. A lipsit si Manfellow, care a preferat sa concerteze... in alta parte!

×
Subiecte în articol: muzica stufstock