x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stagiune de recitaluri online la Casa Artelor Dinu Lipatti

Stagiune de recitaluri online la Casa Artelor Dinu Lipatti

07 Apr 2020   •   12:44
Stagiune de recitaluri online la Casa Artelor Dinu Lipatti

Primăria Municipiului București, prin „Casa Artelor Dinu Lipatti”, a lansat programul cultural CASA LIPATTI OpenStage 2020, o stagiune de recitaluri lunare dedicată muzicienilor profesioniști de toate vârstele. Prin digitalizarea activităților și trecerea stagiunii CASA LIPATTI OpenStage în mediul online, a fost creată o scenă accesibilă artiștilor români din întreaga țară și publicului din întreaga lume.

După succesul primei ediții din luna martie, când artiști au interpretat compozițiile lui Ludwig van Beethoven, luna aceasta vor avea loc recitaluri dedicate compozitorului Johann Sebastian Bach și contemporanilor săi din perioada barocă. A II-a Ediție a stagiunii CASA LIPATTI OpenStage se va desfășura Duminică, 26 Aprilie 2020, fiind dedicată compozitorului J. S. Bach și contemporanilor săi din perioada barocă și este deschisă tuturor instrumentiștilor și interpreților de canto clasic.

Înscrierile se vor face la adresa de mail office@casaartelordinulipatti.ro în perioada marți, 7 aprilie - vineri, 17  Aprilie 2020, în baza completării Fișei de înscriere care poate fi gasită pe pagina de facebook a Casei Lipatii, a transmiterii documentelor necesare și a unui link video Youtube/Facebook cu înregistrarea programului propus, care va conține o lucrare completă sau mai multe din repertoriul baroc, respectiv J. S. Bach, G. F. Händel, A. Vivaldi, A. Corelli, D. Scarlatti ș.a., iar repertoriul recitalului trebuie să aibă o durată între 10 minute și 30 de minute. Documentele necesare înscrierii sunt Fișa de înscriere completă, CV, Poză, Link-uri către video Youtube/Facebook.

Înregistrările vor fi transmise Duminică,  26 Aprilie 2020,  sub forma unei transmisiuni speciale în regim de premieră, pe Pagina de Facebook Casa Artelor „Dinu Lipatti” (https://www.facebook.com/casadinulipatti).

Cele mai performante interpretări vor fi prezentate marelui public în cadrul Recitalului de Gală CASA LIPATTI Open Stage 2020, organizat în data de 2 Decembrie 2020, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la intrarea în eternitate a marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, în Salonul de Muzică al Casei Lipatti din Capitală, pe scena dotată cu un excepțional pian Steinway, unde odinioară marele muzician român și-a petrecut orele de studiu și creație.

×