x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Starurile muzicii clasice la Ateneu: violonista Arabella Steinbacher cântă sub bagheta dirijorului Mihhail Gerts

Starurile muzicii clasice la Ateneu: violonista Arabella Steinbacher cântă sub bagheta dirijorului Mihhail Gerts

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Dec 2023   •   18:00
Starurile muzicii clasice la Ateneu: violonista Arabella Steinbacher cântă sub bagheta dirijorului Mihhail Gerts

Joi, 14 decembrie și vineri, 15 decembrie, de la ora 19, publicul Filarmonicii "George Enescu" o va putea asculta pe violonista Arabella Steinbacher, ce va evolua ca solistă a Orchestrei Filarmonicii "George Enescu", sub conducerea dirijorului estonian Mihhail Gerts. Programul cuprinde Uvertura Trompeta, op. 101 de Felix Mendelssohn, Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 35 de  Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia nr. 5, în si bemol major, op. 100 de Serghei Prokofiev.

Apreciată pe plan internaţional drept una dintre solistele de top de astăzi, Arabella Steinbacher este renumită pentru repertoriul său extraordinar de variat, ce se extinde de la marea literatură clasică şi romantică pentru vioară, până la numeroase concerte compuse în secolul XX. În cariera sa, a colaborat cu orchestre de top, precum şi cu dirijori de mare prestigiu, dintre care amintim: Marin Alsop, Herbert Blomstedt, Christoph von Dohnányi, Christoph Eschenbach, Lawrence Foster, Marek Janowski, Vladimir Jurowski, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Andris Nelsons, Yannick Nézet-Sécoguin, Kirill Petrenko.

Mihhail Gerts s-a afirmat pe scena internaţională în urma colaborărilor de succes cu Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia din Roma, Orchestra Simfonică BBC, Orchestra Filarmonică Radio France, precum şi cu apreciatul bariton Matthias Goerne în calitate ca solist. Aclamat de critica de specialitate pentru „precizia sa uluitoare, gesturile extrem de expresive și căldura interpretărilor sale“, Gerts colaborează frecvent cu cu orchestre renumite: Sinfonia Varsovia, Filarmonica Națională a Rusiei, Orchestra Națională Simfonică din Estonia.

Ateneul Român

Joi, 14 decembrie 2023, ora 19

Vineri, 15 decembrie 2023, ora 19

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor: MIHHAIL GERTS

Solistă: ARABELLA STEINBACHER

 

Program

Felix Mendelssohn - Uvertura Trompeta, op. 101

Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul în re major pentru vioară și orchestră, op. 35

Serghei Prokofiev - Simfonia nr. 5, în si bemol major, op. 100

 

Foto Mihhail Gerts - https://www.kaupokikkas.com/

 

×