x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Suflet de artist

Suflet de artist

de Oana-Maria Baltoc    |    05 Feb 2010   •   00:00
Suflet de artist

Ce fac actorii de la Hollywood când nu joacă în filme?



Suflete sensibile, înclinaţi către artă, indiferent dacă este vorba despre film, muzică, pictură sau poezie. Vedetele din Cetatea Filmului au zeci de talente mai mult sau mai puţin ascunse. În adolescenţă rupea inima colegelor, nu doar pentru că făcea parte din echipa de fotbal a liceului, ci şi pentru că picta. Este vorba despre  Josh Hartnett, care a mărturisit la un moment dat că ori de câte ori găsea timp dădea fuguţa la şevalet, visând ca într-o bună zi să ajungă un pictor apreciat. Între timp a devenit actor.  

DALI, PICASSO, HOPKINS. Aveţi cumva impresia că unul dintre aceste nume nu-şi are locul în această înşiruire? Da şi nu. Depinde cum pui problema. Cert este că Sir Anthony Hopkins îşi expune lucrările la Londra şi la Edinburgh, pictura fiind cea mai recentă dragoste a sa, descoperită la 72 de ani. Se pare că mama actorului picta, astfel s-ar putea explica talentul descoperit la bătrâneţe de acesta. Asta pe lângă veleităţile de compozitor dovedite de Hopkins după ce a compus "The Masque of Time", partitură interpretată de Dallas Symphony Orchestra. La rândul său, David Duchovny, alias agentul Mulder din "Dosarele X", este artist graffiti. Probabil că David pune mâna pe tubul cu vopsea atunci când nu este prea ocupat cu problemele provocate de dependenţa de sex. Într-un astfel de moment, actorul a pictat oceanul pe unul dintre pereţii dormitorului şi îşi imaginează că stă la plajă împreună cu soţia.

STĂPÂNUL POEZIEI. Aragorn (interpretat de Viggo Mortensen) din "Stăpânul inelelor" este în viaţa reală Stăpânul poeziilor. Chipeşul actor se lasă pradă reveriei şi aşterne poezii atunci când îl vizitează muza. Lui Viggo chiar i s-a publicat un volum de poezie, "Ten Last Night" în 1993. Pentru ca în 1999 să revină în forţă cu "Recent Forgeries", o inedită colecţie de poezii, picturi şi fotografii. Pe lângă toate acestea a lansat şi un CD cu melodii, compoziţii proprii. Nu părăsim distribuţia de la "Stăpânul Inelelor" fără să amintim de rockerul Saruman (actorul britanic Christopher Lee), care va lansa la 15 martie un album de rock simfonic intitulat "Charlemagne: By the Sword and the Cross", un omagiu adus lui Carol cel Mare, al cărui descendent este actorul. Nu în ultimul rând, Keanu Reeves cântă în formaţia Dogstar. El a declarat că meseria de actor l-a făcut celebru şi este recunoscător pentru acest lucru, "dar că într-un final totul se reduce la muzică". Printre actorii care au descoperit că se descurcă bine nu doar pe marele sau micul ecran, ci şi în domeniul muzical se numără şi Jack Black, Kevin Costner, Juliette Lewis ("Născuţi asasini"), Dennis Quaid, Billy Bob Thornton, William Shatner şi Russell Crowe.

×
Subiecte în articol: muzica