x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tango Seduccion, un spectacol de vis

Tango Seduccion, un spectacol de vis

de Alex Revenco    |    19 Mar 2009   •   00:00

Fascinanta istorie a tangoului este dezvăluită, pentru prima oară în lume, într-un mod inedit, prin îmbinarea teatrală a tangoului tradiţional cu baletul clasic şi cu dansul contemporan.

La 1 aprilie, dansatorii celei mai renumite companii de tango din Buenos Aires ne vor încânta timp de două ore, la Sala Palatului, cu o producţie impresionantă. Ultimele bilete, cu preţuri cuprinse între 60 şi 200 de lei, se găsesc la Diverta, Bilet.ro, Sala Palatului, Magazinul Muzica, www.ticketpoint.ro, www.bilet.ro şi www.bilete.ro. Regizorul, coregraful şi primul dansator al acestui spectacol este faimosul Gustavo Russo.

El a studiat arta tangoului argentinian încă de la vârsta de 16 ani, ajungând să fie evidenţiat drept unul dintre cele mai promiţătoare talente în lumea acestui dans.

VIVA TANGO!

Are la activ o impresionantă carieră internaţională, participând la cele mai importante spectacole de tango, filme şi programe de televiziune. Gustavo şi-a început cariera de profesionist în 1990, dansând în show-uri precum "Taconeando", "Che Bandoneon", "Senor Tango" şi "The Argentine Tango show" etc. În 1991, Gustavo a participat, ca solist, în diferite programe tv, a fost în Statele Unite şi Mexic, alături de Mariano Mores, unde a dansat în spectacolul "Viva Tango" şi a câştigat premiul "Estelares del Mar", la categoria "Best Tango Show". În 1992, Gustavo a fost invitat să danseze în renumitul Tango Passion Show şi cu acest spectacol a traversat mapamondul în lung şi în lat, până în 1999. În acelaşi an, el a pus bazele Tango Seduccion, compania sa, unde regizează şi realizează coregrafii după idei proprii. La Bucureşti, Gustavo dansează împreună cu Samantha Garcia, renumită pentru contribuţiile avute în musicalurile "Les Misérables", "Cats", "Miss Saigon", "Jesus Christ Superstar", recreate pentru televiziune. Amphitrion, organizatorul Tango Seduccion, mai pregăteşte o surpriză, pe lângă cuplul Russo & Garcia, co-leading staruri vor fi alte două nume mari ale tangoului, Roberto Reis şi Natalia Lavandeira.

Roberto Reis

Va rămâne în istorie pentru că a reuşit să ducă tangoul argentinian în 47 de ţări, dansând pe mari scene ale lumii precum Covent Garden - Londra, în Italia, cu ocazia Festival di Due Mundi, în "Tango Magic" la Carnegie Hall din New York, la Town Hall din New York alături de orchestra J. J. Mosalini, la Hollywood Bowl of Los Angeles alături de John Maurice's Hollywood Bowl Orchestra, cu ocazia Hollywood Bowl of Los Angeles, la The Lincoln Center din New York, în Japonia cu Fabio Hagger's Orchestra şi în întreaga lume alături de Julio Iglesias, în "Tango Tour Show". A predat lecţii de tango în Japonia, Argentina, Italia, SUA, Olanda, Corea, Franţa şi Anglia. 

N. Lavandeira

Talentul Nataliei a fost recunoscut la nivel internaţional cu "Señor Tango", un show care a făcut parte din "Argentinean presidential committee", echipă ce a participat la The Nuclear Energy World Congress din Houston. După care a devenit un adevărat ambasador cultural al Argentinei, cucerind publicul din Statele Unite, Canada, Japonia şi din Europa. Natalia Lavandeira dansează atât alături de Roberto Reis dar şi cu Hector Falcon, având deja programate o mulţime de spectacole. Împreună cu Reis participă la turneul Tango Seduccion, iar cu Hector Falcon a fost invitată la două mari manifestări: în iunie - The Boston Tango Festival şi în iulie - Padua Tango Festival.

×
Subiecte în articol: muzica tango tango seduccion