x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tarja Turunen, live la Sala Palatului

Tarja Turunen, live la Sala Palatului

de Alex Revenco    |    23 Mar 2009   •   00:00
Tarja Turunen, live la Sala Palatului
Sursa foto: ARTmania/

Fosta solistă a grupului Nightwish revine la Bucureşti, de această dată împreună cu propria formaţie.



Inclus în turneul "Summer Storm 2009", spectacolul este organizat de Future Production şi ARTmania şi va avea loc la 22 iunie, la Sala Palatului.

Poate cea mai cunoscută voce feminină a muzicii rock a ultimului deceniu, Tarja Turunen s-a făcut remarcată atât ca solistă a grupului Nightwish, cât şi în concerte de operă, unde a evoluat ca soprană. După două concerte rock la Bucureşti - cu Nightwish şi unul de operă la Sibiu -, Tarja revine împreună cu propriul grup, în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album, "My Winter Storm", din 2007.

Atunci, albumul Tarjei a devenit Disc de Aur în Finlanda în ziua lansării, care s-a transformat ulterior în Disc de Platină, fiind declarat Disc de Aur şi în alte ţări precum Rusia, Germania şi Suedia.

METAL, OPERĂ, FILM
Solistă, compozitoare şi pianistă, Tarja a devenit celebră în cadrul formaţiei de metal simfonic, Nightwish, unde a evoluat între anii 1996 şi 2005. A înregistrat opt albume de studio (şase cu Nightwish şi două independente), a primit două trofee Emma (echivalentul Premiilor Grammy în Finlanda) în 2006 şi 2007 şi a avut o nominalizare la Grammy 2009, pentru colaborarea cu artistul de origine germană Schiller.

Pe lângă rock şi muzică de operă, Tarja Turunen, declarată "Vocea Finlandei" de Tarja Halonen, prima femeie-preşedinte din istoria ţării, Turunen a înregistrat şi muzică de film, având de-a face cu nume celebre din domeniu. A lucrat cu Hans Zimmer, cel care a compus coloana sonoră pentru celebrele producţii "Gladiatorul" şi "Piraţii din Caraibe", în studioul Remote Control din Los Angeles, unde aranjamentul muzical a fost asigurat de Slamm Andrews (sound designerul care a mixat muzica filmului "Familia Simpson"). Un alt "greu" care a lucrat cu Tarja Turunen este Daniel Presley, cel care a produs albumele unor nume faimoase precum Faith No More, Jewel sau The Breeders.

Biletele pentru concertul din 22 iunie, de la Sala Palatului, costă 70, 90, 110, 130 şi 150 de lei şi, începând de astăzi, sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, precum şi online, pe www.ticketpoint şi www.myticket.ro.

×
Subiecte în articol: muzica tarja tarja turunen