x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trupa K-pop Blackpink a fost desemnată „Entertainer of the Year 2022”

Trupa K-pop Blackpink a fost desemnată „Entertainer of the Year 2022”

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2022   •   10:15
Trupa K-pop Blackpink a fost desemnată „Entertainer of the Year 2022”
Sursa foto: Hepta

Grupul pop Blackpink a fost ales de revista „Time” drept „Entertainer of the Year 2022”, relatează BBC.

Selectată de YG Entertainment, o mare casă de discuri sud-coreeană care selectează artiștii și îi antrenează intensiv, cvartetul - Jennie, Jisoo, Lisa și Rosé - a ajuns rapid la celebritate internațională după debutul din 2016. Primul lor LP, "The Album", s-a vândut în peste un milion de exemplare în mai puțin de o lună de la lansarea din 2020.

"Am muncit mult pentru a putea arăta ca niște superfemei", a declarat Jennie pentru Time. "Suntem fete foarte normale, la sfârșitul zilei". Vorbind despre succesul lor - și presiunile care vin odată cu acesta - Jennie a spus că trupa cântă din inimă.

O parte din succesul global al grupului provine din trecutul lor cosmopolit. Cântăreața Rosé, care s-a născut în Noua Zeelandă și a crescut în Australia, a spus că este "un avantaj" în studio faptul că provin din "culturi diferite".

Jennie s-a născut în Coreea de Sud, dar a crescut în Noua Zeelandă, în timp ce dansatoarea Lisa este din Thailanda. Cântăreața Jisoo este singura din grup care s-a născut și a crescut în Coreea de Sud.

În prezent, Blackpink susține concerte în Europa până la sfârșitul anului, în cadrul turneului "Born Pink", care a început în octombrie.

×
Subiecte în articol: k-pop Blackpink