x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trupa Semnal M va efectua un turneu în 35 de mari oraşe ale ţării

Trupa Semnal M va efectua un turneu în 35 de mari oraşe ale ţării

de Agerpres    |    25 Mai 2013   •   22:02
Trupa Semnal M va efectua un turneu în 35 de mari oraşe ale ţării

Trupa Semnal M din Cluj-Napoca, alcătuită din Ştefan Boldijar - voce, chitară bas, Florin Ştefan - chitară, voce, Solomon Francisc - tobe, Nicu Barna - chitară, voce şi Cătălin Pop la chitară - va susţine concerte în 35 de oraşe din ţară, în cadrul unui turneu care va începe pe 10 iunie.

Primul concert va avea loc la Alba-Iulia, pe 10 iunie, iar următoarele în oraşele Târgu-Mureş, Zalău, Deva, Hunedoara, Oradea, Satu-Mare, Baia-Mare, Bistriţa, Braşov, Făgăraş, Suceava, Botoşani, Piatra-Neamţ, Iaşi, Bucureşti, etc.

Biletele pentru concerte vor fi puse în vânzare începând de luni, 27 mai, şi vor putea fi achiziţionate online sau de la agenţiile de bilete din oraşele amintite.

Semnal M va susţine, de asemenea, un recital în deschiderea concertului legendarei formaţii britanice Deep Purple, care va avea loc în 7 iunie, pe stadionul Cluj Arena.

Înfiinţată în 1977, Semnal M este una dintre cele mai cunoscute şi mai longevive trupe pop-rock româneşti. La început, formaţia era compusă din Iuliu Merca, Ştefan Boldijar, Liviu Hrişcu, şi Tavi Popovici.

Piese precum "Moara", "Durata", "Trenul cursă de persoane Apahida - Cluj", i-au adus formaţiei preţuirea publicului. "Moara" a ajuns pe locul al IV-lea în topul BBC pentru Europa de Est. Odată cu venirea bateristului Francisc Salamon în 1980, grupul a trecut la tonuri rock mai pregnante, câştigând premiul de compoziţie la festivalul Club A din acelaşi an, cu piesa "Mai avem multe de făcut".

În 1980, trupa a înregistrat albumul "Cântece Transilvane", la Electrecord, printre piese numărându-se "O roată de foc", "Drumuri" şi "Bal la Apahida" - aceasta din urmă fiind inclusă într-un top din Japonia.

×
Subiecte în articol: semnal m turneu muzica