x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Tuba Project, debut în Portugalia

Tuba Project, debut în Portugalia

de Sebastian S. Eduard    |    27 Iul 2011   •   21:00
Tuba Project, debut în Portugalia

Artistul roman Lucian Ban, im­preuna cu grupul Tuba Project (Bob Stewart – tuba, Bruce Wil­liams – alto sax, Alex Har­ding – bari sax, Derrek Phillips – drums) vor debuta astazi in Portugalia, in cadrul Festivalului Músicas do Mundo de la Sines, una dintre cele mai semnificative manifes­tari de acest gen de pe Glob. Reci­talul trupei este pre­vazut a incepe cu mult dupa miezul noptii pe Avenida Vasco da Gama. In seara de vineri, 29 iulie, Tuba Project concerteaza de asemenea pe scena prestigiosului Museu do Oriente din Lisabona.

Una dintre initiativele de forta si continuitate ale Institutului Cultu­ral Roman de la Lisabona este "Stagiunea Muzicala Romana in Portugalia", ajunsa la cea de-a patra editie. In cadrul acesteia sunt programate in sezonul estival 2011 concertele grupului romano-american Tuba Project. Formatia a fost fondata la New York, in urma cu un deceniu, de pianistul Lucian Ban si saxofonistul Alex Harding, avandu-l ca "star" pe tubistul Bob Stwart. Ban este primul jazzman roman afirmat pe scena ultracompetitiva a principalului megalopolis din patria jazzului. Dintre reusitele lui Lucian Ban, soldate cu turnee transcontinentale si albume discografice, merita retinute colaborarile cu notorii muzicieni precum Barry Altschul, Sam Newsome, Mat Maneri, Mark Feldman, Tony Mala­by, Ralph Alessi, Abraham Burton, Nasheet Waits, Jorge Sylvester, John Hébert, Brad Jones, Badal Roy s.a.

Tuba Project propune o muzica exuberanta, vitala, policroma, ferm ancorata in solul traditiilor jazzistice afro-americane, intr-o originala mixtura cu insertii provenite din spatiul latinitatii orientale.

×