x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Vara începe să se umple de concerte

Vara începe să se umple de concerte

de Alex Revenco    |    22 Feb 2011   •   12:32
Vara începe să se umple de concerte

Început anul trecut în SUA, Brazilia, Eu­­ropa, Marea Britanie şi Japonia, tur­­neul "La Ventura" a continuat în fe­­bruarie anul curent în Brazilia. Apoi, la iniţiativa unui fost tour ma­n­­a­­ger de-al lui Manu Chao pentru ţările balcanice, artistul a fost convins să prelungească "La Ventura" şi în zona Europei Centrale şi de Est.

De­şi, la început, părea dificil să se pu­nă totul la punct într-un timp aşa de scurt, Manu Chao a fost impresio­nat de faptul că toţi organizatorii din zonă au vrut să aducă turneul în ţările lor, aşa că într-o singură zi s-a bătut în cuie "La Ventura" în Balcani: 2 apri­lie – Ljubljana, Slovenia, 6 – Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, 8 – Novi Sad, Serbia, 14 – Sofia, Bulgaria, 16 – Bucureşti, România, 18 şi 19 aprilie – Istanbul, Turcia.

Manu Chao va cânta la 16 aprilie la Sala Palatului din Capitală, într-un concert organizat de Emagic, unde biletele de intrare au o singură categorie de preţ (!): 108 lei + 12 lei (servicii ticketing) = 120 lei. Biletele sunt deja disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua Diverta, locul în sală fiind alocat fie­cărui spectator în momentul achi­zi­ţionării biletului. Ocuparea scau­ne­lor se va face în ordine, de la cele din faţă la cele mai îndepărtate. Ideea este a lui Manu Chao şi oferă tutu­ror fanilor şansa de a urmări concertul la un preţ sub cele practicate în gene­ral.

După ce, în urmă cu patru ani, a cântat la Timişoara, la 7 mai Shakira ajunge pentru prima dată la Bu­cu­­reşti, unde va concerta în Piaţa Cons­tituţiei, în cadrul The Sun Co­mes Out Tour. "Shakira este unul din­tre artiştii pentru care am primit ex­trem de multe rugăminţi din partea pu­blicului pentru a organiza un nou concert în România. Mă bucur că acum fanii au ocazia de a o întâlni din nou, de data aceasta chiar la Bu­cu­reşti!", a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Artistă de top la nivel mondial, Shakira a vândut şapte albume în peste 60 de milioane de exemplare şi a strâns o colecţie impresionantă de premii (142 în total!), printre care două Premii Grammy, şapte Latin Grammy, trei Premii Billboard Music, 12 distincţii la Billboard Latin Music Awards, şase  trofee MTV şi patru World Music Awards, plus sute de nominalizări la diferite categorii sau premii ale industriei mu­zicale internaţionale. După succesul răsunător al piesei "Whenever, Wherever" lansată în 2001, Shakira a stabilit record după record, "Underneath Your Clothes", "Que Me Que­des Tu", "The One", "Las de la Intui­cion", "She Wolf", "La Tortura" cu Ale­jandro Sanz sau "Beautiful Liar" alături de Beyonce fiind doar câteva hituri ajunse pe locul 1.

Shakira este singurul artist cu patru single-uri în topul celor mai bine vândute 20 de pie­se ale ultimului deceniu, printre care "Hips Don't Lie", cel mai bine vândut single al secolului al XXI-lea, primul loc în topurile muzicale din 55 (!) de ţări. Biletele se vor pune în vânzare vineri, 25 februarie, la  www.my­ti­cket.ro şi în reţeaua Diverta din ţară, la categoriile Golden VIP (loc pe scaun) – 380 de lei, Tribuna VIP – 280 de lei, Gazon A – 180 de lei şi Ga­zon B – 120 de lei. Început anul tre­cut, turneul

"Symphonicity" a lui Sting se extinde în Europa, cu specta­cole în Franţa, Germania, Italia, dar şi în Europa de Est, inclusiv România. Concertul de la Bucureşti va avea loc la 6 iunie, în Piaţa Constituţiei. Dacă ul­tima oară când a fost în Capitală ma­rele muzician britanic ne-a surprins cântând la lăută, de această da­tă vine cu propria formaţie plus o or­ches­tră simfonică şi va interpreta un pro­gram "greatest hits", cu marile hi­tu­ri Police şi din cariera solo, reorc­hes­­trate pentru aranjament simfo­nic.

Câteva titluri: "Every Little Thing She Does is Magic", "Roxa­n­ne", "Next to You", "King of Pain", "Every Breath You Take", "Message in a Bottle", dar şi "Englishman in New York", "Russians", "Fields of Gold", "Moon Over Bourbon Street", "Fra­gi­le" şi multe altele. Pentru con­cer­tul de la Bucureşti, organizat de Ema­gic, biletele se pun în vânzare vi­neri, 25 februarie, pe www.myticket.ro şi în reţeaua Diverta, la ur­mă­­toarele pre­ţuri: 395, 295, 195 şi 135 de lei.

Al di Meola alături de New World Sinfonia, la Bucureşti şi Timişoara
La 21 aprilie, faimosul chitarist de jazz revine la Bucureşti alături de New World Sinfonia, alcătuită din Fausto Beccalossi (acordeon), Peo Afonsi (chitară acustică), Peter Kaszas (percuţie), Gumbi Ortiz (percuţie) şi Victor Miranda (bass). Până joi, 24 februarie, biletele pentru concertul de la Sala Palatului, organizat de Events, sunt cu 20% mai ieftine, adi­că 70,4 lei, 102,4 lei, 134,4 lei şi 174,4 lei. Peste o lună, Di Meola şi trupa sa, New World Sinfonia, revine în Ro­mâ­­nia, pentru concertul de pe scena Filarmonicii "Banatul" din Timişoara, programat la 13 mai, în cadrul Festivalului Plai. După întâlnirea din 2006 cu publicul timişorean şi echipa Plai, Al di Meola şi-a propus să revină la Timişoara. "Am avut parte de o primire frumoasă, publicul a fost foarte cald, spectacolul foarte bine planificat.  Vibraţiile au fost extraordinare. Organizatorii Festivalului Plai sunt oa­meni pe care îi considerăm prieteni în acest moment...", a mărturisit, în urmă cu patru ani, marele muzician.




×