x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica VIDEO - Cântăreţul Pharrell Williams dedică piesa "Freedom" migranţilor din Europa

VIDEO - Cântăreţul Pharrell Williams dedică piesa "Freedom" migranţilor din Europa

27 Oct 2015   •   16:41
VIDEO - Cântăreţul Pharrell Williams dedică piesa "Freedom" migranţilor din Europa

Pharrell Williams a dedicat piesa "Freedom" refugiaţilor care vin în număr mare în Europa, salutând contribuţia acestora în Statele Unite şi în întreaga lume. "Lăsaţi-ne să intrăm", a spus cântăreţul, interpretându-şi melodia la MTV Europe Music de la Milano, eveniment desfăşurat duminică.

Explicându-şi gestul a doua zi, la New York, el a afirmat că nu se consideră militant, însă a adăugat că trebuie să îşi utilizeze platformele acolo unde se poate, transmite marţi AFP.

"Trebuie să fim deschişi. Este o discuţie dificilă, însă America s-a construit cu migranţi. Fără ei nu am fi avut ţară", a mai spus Pharrell Williams. Întrebat dacă acelaşi lucru este valabil şi pentru Europa, care se confruntă cu un aflux nemaiîntâlnit de migranţi care fug din Siria şi alte ţări unde au loc conflicte, cântăreţul de 42 de ani a răspuns: "Absolut".

Clipul oficial al piesei "Freedom", lansată în luna iulie, prezintă diferite părţi ale lumii, de la New York până pe malurile fluviului Gange. Solistul s-a arătat surprins luni, la un eveniment organizat de National Public Radio şi Universitatea New York, de succesul melodiei "Happy", o odă a bucuriei cu care s-a făcut cunoscut în lumea întreagă, după ce a fost decenii la rând autor şi producător pentru alţi artişti ca Madonna, Britney Spears şi Snoop Dogg.

Pharrell Williams a început să cânte în public alături de duetul francez Daft Punk, fiind laureat al unui premiu Grammy în 2013 pentru albumul "Random Access Memories".

În pofida afirmaţiei sale că nu se consideră militant, el a vorbit deja la Naţiunile Unite despre lupta împotriva schimbărilor climatice. În plus, o susţine pe Hillary Clinton, candidata democrată la alegerile prezidenţiale americane, apreciind că a venit timpul ca Statele Unite să fie conduse de o femeie. 



×