x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica VIDEO. “Praznic năprasnic”, primul videoclip Pasărea Rock

VIDEO. “Praznic năprasnic”, primul videoclip Pasărea Rock

de Alex Revenco    |    13 Mar 2014   •   18:34
VIDEO. “Praznic năprasnic”, primul videoclip Pasărea Rock

Managerul şi producătorul Valentino Rudolf împreună cu Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Cristi Gram şi Ioji Kappl – din Germania, prin skype, au povestit celor prezenţi la conferinţa de presă experienţa trăită în timpul filmării videoclipului. Kappl, care abia aşteaptă să revină în România pentru cele zece concerte din turneul Pasărea Rock a spus: “Am făcut imposibilul posibil într-un timp foarte scurt. Din luna iulie a anului trecut, când am pus bazele acestei trupe, avem piese noi, un videoclip, o premieră care va fi de senzaţie, părerea mea, deci un start care va fi ca o rachetă. Acest videoclip reprezintă foarte bine mesajul piesei. Noi continuăm în spiritul anilor ‘70, la un nivel muzical mult mai mare, şi pentru asta sunt mândru. Nu gândim retrospectiv, ci am păstrat doar spiritul”. Vali Rudolf a precizat:  “Am realizat acest videoclip şi din dorinţa unui repertoriu propriu, unic, care să poată fi susţinut pe toate mediile. Dar şi pentru că n-am mai văzut de mult, la nici o trupă, mai tânără sau mai matură atâta bucurie. Nu este un videoclip extrem de elaborat artistic, e o prezentare a trupei. A fost şi un fel de joacă a noastră”. Ovidiu Lipan Ţăndărică  a fost  de părere că “Pasărea Rock este o formaţie tânără. Vom încerca să dăm o tentă nouă, care chiar să surprindă. Suntem cu un pas în viitor” şi l-a asigurat pe Ioji (care, din cauza transmisiei, auzea cu întreruperi) că ceea ce a spus e o completare la ideile lui.

Piesa “Praznic năprasnic” este prima compoziţie Pasărea Rock, a fost înregistrată în februarie la Virtual Art Studio din Bucureşti, muzica e semnată de Ioji Kappl, versurile- Florin Dumitrescu, mixaj & mastering- Cristi Gram.

Videoclipul e un concept al lui Valentino Rudolf şi al regizoarei Mara Lubieniecki, filmat într-o singură zi, în studioul de înregistrări şi la Copac. Montajul a fost realizat de Playhouse Production. Cămăşile, chimirele şi vestele sunt autentice, au o vechime de peste 70 de ani şi i fac parte din “zestrea” Atelierului de Haine.
Pasărea Rock înseamnă Mircea Baniciu (voce, chitară), Josef Kappl (bass), Ovidiu Lipan Ţăndărică (tobe), Vlady Cnejevici (clape), Teo Boar (chitară) şi Cristi Gram (chitară). Pe scena Sălii Palatului, pe 25 martie 2014, vor urca şi Marius Baţu (voce, chitară), Costin Petrescu (percuţie), iar invitatul special al întregului turneu este Mani Neumann (vioară).


)

×
Subiecte în articol: Pasarea Rock