x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Visul lui Sergiu Celibidache devine realitate şi pentru tineri români

Visul lui Sergiu Celibidache devine realitate şi pentru tineri români

de Carmen Anghel    |    16 Mai 2012   •   13:10
Visul lui Sergiu Celibidache devine realitate şi pentru tineri români

Sesiunea de masterclass-uri din cadrul Festivalului Sergiu Celibidache a fost una de bun augur pentru tinerii care s-au inscris si au participat activ la cursuri. Cei mai talentati dintre acestia vor avea posibilitatea sa isi continuie studiile in strainatate, sub indrumarea unor artisti de renume mondial. Pana in acest moment, in urma masterclass-ului de vioara sustinut, in perioada 10 - 14 mai, de maestra Ida Haendel, s-au remarcat Malina Ciobanu, de numai de 13 ani, originara din Iasi, si Anna-Maria Cristina Popan , 10 ani, din Timisoara.

"Ida Haendel a fost impresionata de cativa tineri instrumentisti care au participat la masterclass-ul sau, din cadrul Festivalui Sergiu Celibidache, astfel ca noi, Fundatia, am decis sa ii inscriem pe acesti copii talentati si la masterclass-ul de vioara al maestrului Rony Rogoff, ce va avea loc intre 25 - 29 mai, si ne gandim sa oferim o bursa, din partea noastra, pentru a studia vioara, la New York, cu Rony Rogoff ori in Germania cu un maestru violonist din cercul de artisti internationali ai fundatiei noastre.' a declarat Serge Ioan Celibidache, presedintele Fundatiei Sergiu Celibidache.

"Este in obligatia noastra sa oferim o sansa talentelor acestei tari. Orice student inzestrat va avea ocazia sa isi urmeze visul. Este mult mai important ca focus-ul Romaniei sa fie pe talentele de aici decat pe importul valorilor din afara. Exista alte evenimente care investesc in promovarea valorilor internationale. Noi ne dorim sa investim in valorile nationale pentru a le face cunoscute lumii. Nu am putea sa avem o bucurie mai mare, decat daca, peste ani, macar un nume din cei care participa la Festivalul nostru in sesiunea de masterclass-uri, sa ajunga un muzician de talie internationala', a completat Serge Ioan Celibidache.

Reamintim ca Festivalul Sergiu Celibidache 100, aflat la prima editie, se desfasoara pana la 7 iulie, atunci cand va avea loc premiera mondiala a compozitiei lui Sergiu Celibidache 'Haz de necaz'.

×
Subiecte în articol: muzica