x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica "Vocile din Cimitirul Vesel", în premieră la Ateneul Român

"Vocile din Cimitirul Vesel", în premieră la Ateneul Român

25 Noi 2011   •   14:44

Renumitul compozitor irlandez Shaun Davey prezinta marti, 29 noiembrie 2011, ora 19.00, in premiera, la Ateneul Roman, concertul extraordinar "Vocile din Cimitirul Vesel", alaturi de 180 de instrumentisti si solisti vocali romani si irlandezi. Printre acestia se numara legendarul cimpoier Liam O'Flynn si cantareata Rita Connolly. Concertul a fost prezentat anterior in Romania, la Cimitirul Vesel din Sapanta.

"Textele memoriale in cinstea mortilor, imaginile sculptate si culorile stralucitoare de pe crucile Cimitirului Vesel angajeaza simturile si bucuria de a trai a celor vii. Epitafurile simple fac acelasi lucru: variaza intre lejer si amuzant, intre sensuri profunde si universale, in care decedatii ii vorbesc direct privitorului. Aceste inscriptii mi-au oferit o colectie de versuri pe care le-am transpus in muzica si poate, astfel, am creat un punct de intalnire intre oamenii din Romania si Irlanda', a declarat Shaun Davey.

Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, Culture Ireland si Filarmonica "George Enescu". Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a institutiei.

×