x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Yanni, la Bucureşti: „Nu vă voi uita niciodată!”

Yanni, la Bucureşti: „Nu vă voi uita niciodată!”

de Dana Andronie    |    15 Sep 2011   •   21:00
Yanni, la Bucureşti: „Nu vă voi uita niciodată!”

Miercuri seara, Zone Arena a fost fermecata de Yanni si de cei 13 instrumentisti care l-au insotit pe scena. Sub clar de luna, muzicienii au generat o explozie de energie pozitiva, reusind sa ne faca pe noi, spectatorii, sa uitam de stres, sa evadam din chingile vietii cotidiene si sa ne bucuram de frumusetea darului lor artistic. 'Sunt fericit sa fiu in Bucuresti pentru prima data', a spus Yanni cand a intrat in arena.

La cerinta expresa a acestuia, la concert a fost si un traducator care a tradus tot ceea ce Yanni spunea publicului. Translatorul a fost atat de constiincios, incat mai avea putin si traducea in romana putinele cuvinte pe care grecul a reusit sa le invete, bineinteles, in romaneste. 'Nu uitati sa visati! Visele se pot indeplini. Noi avem puterea aceasta, doar ca e nevoie sa avem mai multa incredere in noi – ne-a incurajat Yanni. Toate lucrurile extraordinare pe care le are omenirea acum au aparut la un moment dat dintr-un gand. Daca un om are puterea de a indeplini astfel de lucruri, toti putem face asta'. Si ce putere are el, artistul, daca a reusit sa (mai) indeplineasca un concert extraordinar!

Organizatorii (Agentia Vreau Bilet si Asociatia Culturala Maria Do­mina) au facut toate demersurile necesare pentru ca artistul sa fie multumit. Tocmai de aceea, cele doua mari ecrane care trebuiau sa se regaseasca de-o parte si de alta a scenei au ramas in culise. Yanni nu a dorit ca ele sa fie montate, daca in Zone Arena nu sunt 6.500 de oameni. Intr-adevar, nu au fost atat de multi. Au fost putin peste 5.500 de spectatori. 'Nu va voi uita niciodata! Ne vom intoarce la anul!', a promis Yanni, reusind cu greu sa se desparta de publicul roman, dupa ce a bisat de trei ori.

×
Subiecte în articol: muzica