x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură România sărbătorește 75 de ani de la înființarea Consiliului Europei printr-o Sesiune Specială dedicată Culturii și Patrimoniului. Reprezentanți la nivel înalt ai Consiliului Europei, prezenți la București

România sărbătorește 75 de ani de la înființarea Consiliului Europei printr-o Sesiune Specială dedicată Culturii și Patrimoniului. Reprezentanți la nivel înalt ai Consiliului Europei, prezenți la București

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Mai 2024   •   10:00
România sărbătorește 75 de ani de la înființarea Consiliului Europei printr-o Sesiune Specială dedicată Culturii și Patrimoniului. Reprezentanți la nivel înalt ai Consiliului Europei, prezenți la București

În contextul împlinirii a 75 de ani de la înființarea Consiliului Europei și a 70 de ani de la adoptarea Convenției Culturale Europene, Comitetul Director pentru Cultură, Patrimoniu și Peisaj (CDCPP) a fost invitat să desfășoare a doua sa întâlnire din acest an, la București, în perioada 30 – 31 mai.

Cu ocazia dublei aniversări, întâlnirea Biroului CDCPP va include în data de 30 mai, în mod excepțional, o Sesiune Specială intitulată „România și Consiliul Europei: roluri și obiective pentru Cultură și Patrimoniu”, oferind o platformă de discuție despre importanța politicilor, strategiilor și bunelor practici ale Consiliului Europei pentru promovarea rolului culturii în societatea democratică, subliniind, în același timp, acțiunile pe care România le întreprinde, ca stat membru al organizației, pentru a promova și implementa valorile și standardele comune.

Sesiunea specială va reuni personalități marcante din domeniul cultural și diplomatic, de la nivel național: Raluca Turcan, Ministrul Culturii, Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, și Andrei Luca, Directorul Direcției Diplomație Culturală, Educație și Știință din cadrul Ministerul Afacerilor Externe. Alături de aceștia, vor fi prezenți Terje Birkrem Hovland, Președintele Biroului CDCPP și Matjaž Gruden, Directorul Departamentului Participare Democratică din cadrul Consiliului Europei.

Vor fi abordate teme esențiale precum parcursul României ca membru al Consiliului Europei, importanța politicilor culturale într-o societate democratică, Zilele Europene ale Patrimoniului, Strategia europeană a patrimoniului cultural pentru secolul XXI (Strategia 21), Rutele Culturale și studii de caz relevante. Programul include discursuri, prezentări și o dezbatere deschisă moderată de Conf. univ. dr. Carmen Croitoru și Francesc Pla, Divizia Cultură și Patrimoniu pentru Democrație a Consiliului Europei.

Întâlnirea reprezentanților la nivel înalt ai Consiliului Europei, organizată la București, reprezintă o oportunitate unică pentru a sublinia impactul pozitiv al Consiliului Europei asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor și pentru a evidenția rolul esențial al culturii și patrimoniului în promovarea drepturilor omului, democrației și statului de drept.

 

 

 

×