x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Show - Orchestra Pink Martini

Show - Orchestra Pink Martini

de Alex Revenco    |    11 Oct 2007   •   00:00
Show - Orchestra Pink Martini

Pianistul Thomas M. Lauderdale, cel care a infiinţat in 1994 Pink Martini, a acordat recent un interviu, oferit in exclusivitate cititorilor Jurnalului Naţional.



La concertul de la Bucureşti, oferit de Peroni Nastro Azzurro şi organizat de Emag!c Entertainment, biletele costă 60, 85, 100, 130 lei şi sunt disponibile la www.myticket.ro şi reţeaua Diverta.


Pianistul Thomas M. Lauderdale, cel care a infiinţat in 1994 Pink Martini, a acordat recent un interviu, oferit in exclusivitate cititorilor Jurnalului Naţional.


  • Jurnalul Naţional: Cum descrii muzica voastră?
Thomas M. Lauderdale: E puţin din muzica clasică, ceva jazz, ceva bop, muzică de pe coloana sonoră a vechilor filme... Nu e un stil anume. E acel gen de muzică care il determină pe ascultător să meargă in oraş, să se distreze.


  • Crezi că ceea ce căntaţi voi este muzică universală?
Eu cred că se poate spune asta, muzica noastră e intr-un fel universală, accesibilă tuturor... Pot spune că, dacă Naţiunile Unite ar avea o formaţie, a noastră ar trebui să fie! Iar, ca orchestră americană, cred că reprezentăm ţara mai bine decăt diplomaţii noştri: concertăm in foarte multe ţări ale lumii, căntăm in mai multe limbi, avem un repertoriu extrem de variat.


  • Te consideri mentorul orchestrei? Faptul că sunteţi 14 in total e un avantaj sau un dezavantaj?
Ei bine... nu mă consider mentor. Noi ţinem unii la alţii foarte mult, suntem ca orchestrele de modă veche, cum erau prin 1956. Suntem ca formaţia din filmul "Some like it hot", cu Marilyn Monroe şi ne simţim atăt de bine impreună!


  • De unde vă inspiraţi in compoziţiile voastre? Ce muzică ascultaţi?
Chiar in ultima vreme am ascultat mult Beethoven, Schumann, Chopin, Cesaria Evora, Marlene Dietrich, Quincy Jones, The Orb, KLF... dar mă inspiră mult şi muzica filmelor "clasice", ca de exemplu "Breakfast at Tiffany’s".


  • Crezi că pentru un viitor album ai putea să găseşti inspiraţia ascultănd muzică romănească?
Suntem foarte incăntaţi că venim in Romănia, pentru că acest lucru l-am dorit de mai mulţi ani. Bineinţeles că sunt interesat să ascult muzică bună, pănă acum mi s-a recomandat să ascult Aura Urziceanu, Maria Tănase, Romica Puceanu...

×
Subiecte în articol: cultura