x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură 1524 de spectatori au participat la primele spectacole TBS din 2023

1524 de spectatori au participat la primele spectacole TBS din 2023

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Feb 2023   •   14:45
1524 de spectatori au participat la primele spectacole TBS din 2023

1524 de spectatori din Sibiu au participat la finalul săptămânii trecute (26, 27, 28 ianuarie 2023) la primele trei spectacole prezentate de Teatrul de Balet Sibiu în anul 2023. Cele trei reprezentații ale spectacolului de balet clasic „Spărgătorul de nuci”, primele prezentate publicului la Sibiu în acest an, s-au dansat cu casa închisă, atât la matineu (26 și 27 ianuarie) cât și seara (28 ianuarie), în prezența a 1524 de spectatori. Cele trei reprezentații din Sibiu, încheie o serie de 21 de spectacole cu „Spărgătorul de nuci”, prezentate de Teatrul de Balet Sibiu în turneu în Belgia și Olanda în perioada 17 decembrie - 9 ianuarie 2023.

„About us / Despre noi”, scenariul și regia Beatrice Rancea, revine pe scenă la începutul lunii februarie

La începutul lunii februarie, Teatrul de Balet Sibiu prezintă cel mai nou spectacol din repertoriu, spectacolul de teatru-dans „About us / Despre noi”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea, cu actorii Claudiu Bleonț și Iuliana Moise în distribuție. Spectatocolul are la bază un text scris de Alice Năstase Buciuta, iar scenografia este realizată de Viorica Petrovici și Ionut Racoreanu (asistent scenografie). Inspirat de multiculturalitatea trupei de la Sibiu, formată din dansatori din Ucraina, Franța, Brazilia, Portugalia, Republica Dominicană, Spania, Italia, SUA, Japonia, Cuba și România, spectacolul îi aduce în fața publicului, pe fiecare dintre interpreți, într-o ipostază cu totul nouă atât pentru ei, cât și pentru public, aceea în care dansatorii își deschid sufletul în fața publicului și își spun propriile povești de viață.

„Venim de pretutindeni și plecăm nu știm unde, iar acest fapt este valabil pentru noi toți, nu doar pentru balerinii din spectacol sau pentru ceilalți din această companie. Ideea spectacolului a pornit de la datele pe care le-am găsit aici în companie și de la povestea fiecărui dansator. Toți sunt veniți la Sibiu, exact ca și în spectacol, din toate colțurile lumii și au ajuns aici, vor sta o perioadă aici și după aceea se vor despărți, vor pleca spre noi provocări. Este și un fapt concret și o metaforă a vieții și a destinelor noastre într-un fel. Venim într-un spațiu, cum este de exemplu decorul nostru, venim cu un bagaj, în care ne-am luat cele mai dragi lucruri cu noi și după o experiență a unui loc, a unor întâlniri, plecăm fiecare unde ne duce destinul mai departe. Pe această structură, am gândit spectacolul. Fiecare dintre ei se prezintă, fiecare are o poveste unică, are amintiri în spatele venirii în acest spațiu și pleacă cu un gând și cu o nouă experiență acumulată. Temele muzicale sunt reprezentative pentru țările și culturile din care vin. Câteva dintre ele au fost chiar propuse de ei. Sunt multe straturi de informație, la mai multe niveluri pentru spectator: de suflet, de minte, de inimă. Mi-am dorit ca spectacolul să transmită multă emoție, care venită fiind din sufletele interpreților este cu atât mai specială. Este un spectacol în care interpreții trăiesc propriile lor sentimente, spre deosebire de alte montări, unde fiecare artist interpretează un rol, un personaj. Aici vorbim despre ei, despre noi. Mă bucur nespus că, la invitația directorului Ovidiu Dragoman, s-au alăturat distribuției actorii Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț, care vor aduce o energie cu totul unică acestei montări.” Beatrice Rancea, regizoare

Program Teatrul de Balet Sibiu februarie - martie 2023

About us - Despre noi

spectacol de teatru-dans, cu participarea actorilor Naționalului bucureștean: Iuliana Moise și Claudiu Bleonț

Regia și scenariul Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea

Vineri, 3 februarie 2023, ora 19:00

Sala Mare - Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Durata aproximativă: 1h 30 min

SPECTACOL COUPÉ:

„Noaptea Valpurgiei” (premieră de balet clasic), coregrafia Valentin Barteș

În numele bucuriei” (dans spaniol), coregrafia Angel Martinez Sanchez

Vineri, 24 februarie 2023, ora 19:00

Vineri, 10 martie 2023, ora 19:00

Sala Mare - Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Durata aproximativă: 1h 10 min

Romeo și Julieta. Rock story

Coregrafia Marcello Algeri

Sâmbătă, 11 martie 2023, ora 19:00

Sala Mare - Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu

Durata aproximativă: 2h

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: spectatori TSB 2023