x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Steaua baletului românesc, pe lista celor 100 de tineri excepționali ai României

Steaua baletului românesc, pe lista celor 100 de tineri excepționali ai României

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2023   •   12:05
Steaua baletului românesc, pe lista celor 100 de tineri excepționali ai României

Daria Maria Toma, o tânără balerină de 13 ani din București, a devenit prima participantă înscrisă în campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României”, inițiată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Această campanie are scopul de a descoperi și premia 100 de copii și tineri talentați din România.

Pasiunea Dariei pentru balet a început de la vârsta de trei ani, când a primit un covoraș și o bară de balet. De atunci, sub îndrumarea doamnei profesor coregraf Magdalena Rovinescu la Studioul de balet pentru copii și tineret al Operei Naționale din București, Daria și-a dezvoltat talentul natural și a început să se afirme pe scenele naționale și internaționale. A interpretat roluri importante în spectacole precum „Alice în Țara Minunilor” și „Alba ca Zăpada”.

În prezent, Daria, elevă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, își urmărește visul de a deveni o balerină profesionistă. Succesul ei este dovedit prin numeroasele premii obținute la concursuri de balet naționale și internaționale, inclusiv „Dance Star World” și „Grand Prix Viena”. În perioada 5-10 decembrie 2023, a reprezentat România la semifinala concursului Youth America Grand Prix de la Barcelona, unde a concurat alături de sute de tineri dansatori din întreaga lume. Aici, Daria a impresionat juriul cu interpretările sale de dans contemporan și clasic, câștigând două burse importante. Clasarea ei în Top 12 Junior Women Contemporary la acest concurs internațional reprezintă o dovadă incontestabilă a abilităților sale extraordinare și a potențialului său artistic.

 

Cine sunt cei 100 de tineri pentru dezvoltarea României

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmareste descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024 în cadrul unei gale a excelenței. Fundația consideră că promovarea acestor valori naționale este nu numai o datorie, ci și o mare onoare. Astfel, oricine poate face o propunere pe www.fundatiadanvoiculescu.ro. Detalii sunt disponibile pe linkul comunicatului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×