x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Call Workshop de Dramaturgie la Teatrul Odeon din București

Call Workshop de Dramaturgie la Teatrul Odeon din București

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Iun 2024   •   12:00
Call Workshop de Dramaturgie la Teatrul Odeon din București

În contextul proiectului european de dramaturgie Fabulamundi. Playwriting Europe – New Voices, axat, la ediția a IV-a (2023-2025), pe promovarea autorilor de teatru la început de drum, Teatrul ODEON lansează un call pentru cel de-al treilea atelier de dramaturgie din proiect, care se va desfășura începând cu luna septembrie 2024.

Dramaturgi cu vârsta până în 27 de ani sunt invitați să trimită până pe 15 iulie, ora 15.00, un monolog (maxim 2 pagini Times New Roman, caracter 12), care să aibă în centru un eveniment important, o situație-limită din viața  personajului căruia monologul îi aparține. Monologul va fi trimis pe adresa odeon.art@teatrul-odeon.ro, împreună cu o scurtă biografie narativă (jumătate de pagină).

 

Rezultatele call-ului vor fi anunțate pe 22 iulie.

 

Atelierul va fi coordonat de Mihaela Michailov, mentor Fabulamundi, și va avea ca rezultat un spectacol-lectură care va fi prezentat în toamnă pe scena Teatrului Odeon. Participanții selectionați vor scrie, în cadrul atelierului, pentru trupa Teatrului Odeon.

 

Pe parcursul atelierului, autorii se vor întâlni și cu un dramaturg străin dintr-o țară parteneră Fabulamundi, care va ține un atelier de dramaturgie dedicat scriiturii de teatru care pornește de la documentarea și ficționalizarea poveștilor personale.

 

 

×
Subiecte în articol: Teatrul Odeon din București