x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Cartea junglei, o poveste despre curaj, despre prietenie și despre optimism, pe scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

Cartea junglei, o poveste despre curaj, despre prietenie și despre optimism, pe scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   18:30
Cartea junglei, o poveste despre curaj, despre prietenie și despre optimism, pe scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian”

Duminică, 05 ianuarie, începând cu orele 19.00, scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian” va găzdui spectacolul ”Cartea Junglei - Magia spectacolului musical”.

Din India ne-au parvenit multe legende ciudate despre junglă și despre tot felul de întâmplări care ne-au făcut să visăm și să trăim experiențe exotice, dar niciuna nu este atât de captivantă cum este cea a lui Mowgli, un băiețel care impresionează prin curaj.

Povestea începe odată cu momentul în care tăcerea junglei este întreruptă de un sunet neobișnuit, unul pe care nimeni nu-l mai auzise vreodată în acea întindere vegetală de smarald. Era un pui de om care trebuia să fie hrănit cât mai curând iar drumul până la cea mai apropiată așezare umană era foarte lung. O familie de lupi l-a adoptat și a fost crescut și îngrijit de aceștia ca oricare membru al familiei. Nici un pui de om nu fusese mai fericit ca Mowgli neștiind că, într-o bună zi, va trebui să se întoarcă printre semenii săi. Acea zi a sosit atunci când tigrul Shere Kan s-a întors în jungla în care locuiau. Atunci, înțeleptul junglei, lupul Akela, a decis că puiul de om tebuie să plece imediat și i-a încredințat panterei Bagheera misiunea de a-l duce în satul oamenilor pentru a fi în siguranță, iar ursul Baloo l-a învățat toate secretele pentru a putea supraviețui drumului și pericolelor din junglă.

Spectacolul ”Cartea Junglei” este montat pentru prima dată la Teatrul de Operetă şi Musical “Ion Dacian” înt-un musical autentic asemenea marilor teatre ale lumii, muzica având o pondere mult mai mare decât în povestea celebră a desenului animat.

”Cartea junglei” ne impresionează pentru totdeauna prin povestea aventurilor micului Mowgli, o poveste despre prietenie, despre depășirea obstacolelor și despre bucuria de a trăi.

Echipa de creație

Regia&Muzica&Scenografie&Libret – Eduard Petru Jighirgiu; Asistent regie – Adriana Drăguț Jighirgiu; Coregrafia – Edi Stancu; Vocal Coach – Claudia Măru Hanghiuc; Costume – Adina Gherghiceanu&Anca Pancu; Light Design – Costi Baciu; Video Design – Cristi Niculescu&Luca Achim; Graphic Design – Aurel Asanache.

Distribuția

Mowgli – Robert Stancu; Baloo – Maria Gherghiceanu; Bagheera – Adriana Drăguț Jighirgiu; Șarpele Kaa – Anda Pușcașu/Maria Codorean; Share Kaan/Colonelul Hati – Andrei Pușcașu; Mama Lup – Anda Pușcașu; King Louie – David Petru Jighirgiu; Shanti – Ioana Codorean; Lupi, Maimuțe, Elefanți, Vulturi: Dana Buzatu, Patricia Enache, Raluca Oncică, Sara Voinea, Ioana Vasile

 

Vă invităm în seara de 22 Ianuarie 2023, ora 18:00 la o reprezentație al spectacolului ”Jack, între dragoste și nebunie”, un spectacol despre perpetua legendă urbană de care avem nevoie.

Informații despre stagiunea 2022-2023, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” le puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.opereta.ro/, de pe pagina de Instagram opereta.ro, sau de pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.startickets.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

 

×