Piesa lui Mike Bartlett vorbește despre iubire și despre puterea noastră de a înțelege formele și complexitatea acestui sentiment. Mai presus de toate însă, Cock aduce în fața noastră o serie de întrebări esențiale. Avem curajul să fim, cine suntem cu adevărat? Avem îndrăzneala de a ne trăi propriul adevăr? Suntem în stare să ne asumăm alegerile și să ieşim din zona de confort ?
Protagoniştii premierei declarau :
Tudor Cucu Dumitrescu : „Textul este extrem de captivant, pentru că vorbeşte despre un subiect care nu e abordat atât de des în producţiile româneşti cinematografice sau de teatru. E vorba despre un cuplu gay care întâmpină tot felul de probleme. În fine, nu vreau să povestesc piesa. Pentru mine, e un text destul de puternic şi de important. Am mai jucat rolul acesta în facultate. Iar reîntâlnirea cu rolul a fost o surpriză, pe alocuri, extrem de plăcută.”
Cristian Neacşu : “Cock este un text contemporan. Este vorba despre iubire si decizii. Despre asumare, despre confuzie, despre numeroasele posibilități în care-ti poti trai viitorul. Si cel mai important despre identitate, despre dorinta de a fi înţeles si nu judecat.
John contine toate astea. Le duce în spate. El nu vrea sa rănească pe nimeni, dar o face .
E o provocare sa joci un asemenea personaj care trăiește o ora si jumatate toate lucrurile enumerate mai devreme. Si este mai ales epuizant. Acest spectacol este un checkpoint în cariera.”
Societatea contemporană se schimbă cu rapiditate, iar teatrul contemporan are datoria de a aduce în fața spectatorilor problemele cu care aceasta se confruntă. Astfel, identitatea de gen este astăzi un subiect extrem de actual, care necesită o abordare corectă, pe măsura complexității lui. Spectacolul Cock aduce în prim plan triunghiul dramatic de relaționare, în care ne-am aflat fiecare dintre noi, asumându-ne, de cele multe ori inconștient, unul dintre cele 3 roluri: victimă, salvator sau persecutor. Construit într-o structură cinematografică, spectacolul împletește lupta și suferințele personajelor, cu situațiile comice, într-un ritm alert, ce-l va face pe spectator să rămână implicat până la final.
Să lupți / să renunți? Să accepți / să refuzi? Să pleci / să rămâi? Răspunsul rămâne a fi dat de fiecare spectator.