Un spaţiu modern, generos, pe placul artiştilor tineri - regizori, actori, plasticieni - s-a deschis, miercuri, în Capitală pe Strada Sfânta Vineri. Acolo a funcţionat atelierul Teatrului de Comedie, care a primit acum, după o transformare 100%, numele Sala Nouă.
George Mihăiţă are stofă de manager. De când e directorul Comediei bucureştene (din 2002) i-a avut prieteni pe toţi trei primarii Capitalei, succedaţi de atunci. A reuşit să-i convingă că publicul, fără de care teatrul nu ar vieţui, are nevoie de săli confortabile pentru a savura actul scenic. Un suport substanţial l-a obţinut pentru renovarea sălii mari, iar acum pentru reconstrucţia atelierului. Aşa a apărut a treia sală a Teatrului de Comedie.
Inaugurarea a adunat "musafiri" din lumea culturală. A venit şi "capul" oraşului, de asemenea, mulţime de tineri, doar le sunt dedicate cele două spaţii - sala pentru expoziţii şi sala pentru spectacole, dotate cu cele necesare artelor menţionate. Un semn de bun augur l-a reprezentat chiar expoziţia vernisată cu acest prilej şi intitulată "Est/Vest. 20" - o instalaţie vizuală concepută şi creată de Aurel Tar şi Mihai Zgondoiu, gândită special pentru a marca două decenii de la căderea Zidului Berlinului şi de la evenimentele din decembrie 1989. O dată cu începerea activităţii Sălii Noi, s-a lansat un proiect pilot, al cărui naş este profesorul şi omul de teatru Paul Chiribuţă: Centrul de educaţie prin teatru şi recuperare a persoanelor defavorizate. Sunt vizate mai multe direcţii ale proiectului, în cadrul unui concept general "Tinerii educă tinerii": ateliere de artă teatrală, terapia prin artă, prezenţa tinerilor creatori în spitale, case de bătrâni etc.
Citește pe Antena3.ro