x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru ”Corsarul” inimilor înlănțuite - pasiune și obsesie în vechiul Adrianopole

”Corsarul” inimilor înlănțuite - pasiune și obsesie în vechiul Adrianopole

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   14:15
”Corsarul” inimilor înlănțuite - pasiune și obsesie în vechiul Adrianopole
Sursa foto: Opera Națională București

Bucurați-vă de spectacolul inedit al baletului ”Corsarul”, o poveste despre dragoste și răzbunare, orgoliu și inocență, pe 19 și 20 ianuarie 2024, de la ora 18:30, la Opera Națională București!

În miezul vechiului Adrianopole, unde misterul dansează cu destinul, se desfășoară o poveste de dragoste captivantă între un pirat și o sclavă.

Într-o seară magică, în lumea fermecată a vechiului Adrianopole, două suflete rătăcite se întâlnesc într-un dans plin de pasiune și obsesie. ”Corsarul”, un balet de excepție, aduce pe scena Operei Naționale București o poveste de dragoste care îmbină două lumi aparent opuse. Povestea începe în inima unei epoci îndepărtate, unde misterul și romantismul se contopesc într-o poveste atemporală. Konrad, un pirat, stăpânit de libertatea vântului și de nesfârșitele întinderi ale mărilor, se îndrăgostește iremediabil de Medora, o sclavă, înlănțuită într-o lume în care libertatea îi este interzisă. Pasiunea aprinsă și obsesia copleșitoare devin forțele care îi împing pe cei doi protagoniști într-un dans plin de grație și emoție. Fiecare pas, fiecare mișcare înfățișează lupta lor pentru dragoste și libertate în fața unui destin implacabil.

Cu decoruri fastuoase și costume care te poartă într-o epocă uitată, baletul ”Corsarul” aduce pe scena Operei Naționale București o atmosferă de poveste, unde iubirea și curajul se contopesc într-un spectacol plin de farmec și dramatism.

Dirijor: Ciprian Teodorașcu

Medora:Cristina Dijmaru; Konrad: Bogdan Cănilă; Gulnara: Marina Gaspar; Lankedem: Valentin Stoica; Ali: Hibiki Tsukamoto – debut; Birbanto: Alexandre Plesis; Prietena lui Birbanto: Adina Manda; Said Paşa: Mircea Ioniță – debut; Trei odalisque: Amyra Badro, Kana Arai – debut, Maria Gogonea; Prietenii lui Lankedem: Raul Oprea, Narcis Niculaie – debut; Prietenii lui Birbanto: Margaux Chesnais, Maxime Latapie, Molly Hall, Federico Ginetti; Solo sclave: Diana Gal, Andrea Caleffi; Solo grădină: Molly Hall, Octavia Cristea, Corina Lupescu, Carlotta De Mattei – debut

Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti

Maeștri de repetiții soliști: Adina Tudor, Vlad Toader, Laura Blică-Toader, Virgil Ciocoiu, Alexandra Gavrilescu

Maeștri de repetiții ansamblu: Raluca Ciocoiu, Lăcrămioara Proca

Cu participarea elevilor de la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti

Pregătirea profesori: Cristina Mitu, Monica Popescu

 

Cu participarea Orchestrei  și a Ansamblului de Balet al Operei Naţionale Bucureşti

 

Pe 19 și 20 ianuarie 2024, de la ora 18:30, lumina reflectoarelor va dezvălui întregul univers al ”Corsarului”, iar publicul va fi captivat de povestea de dragoste care traversează granițele și sfidează convențiile.

Așadar, pregătiți-vă să fiți transportați în vechiul Adrianopole, să simțiți fiorul pasiunii și să vă lăsați purtați de valul unei povești de dragoste captivante! ”Corsarul” vă așteaptă la Opera Națională București pentru a vă oferi o experiență unică în lumea fascinantă a baletului clasic, experiență care transcede granițele timpului, oferind publicului o incursiune în lumea fermecată a baletului clasic și a pasiunilor interzise.

 

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Opera Națională București puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.operanb.ro/, de pe pagina de Instagram https://www.facebook.com/operanb.ro/, sau de pe pagina de Facebook: https://www.instagram.com/operanationalabucuresti/. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe situl https://tickets.operanb.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta operei din Bd. Mihail Kogălniceanu 70-72, sect. 5.

×
Subiecte în articol: opera nationala bucuresti corsarul