x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Crăciunul pentru artişti, la UNITER

Crăciunul pentru artişti, la UNITER

de Maria Sârbu    |    12 Dec 2013   •   19:32
Crăciunul pentru artişti, la UNITER
Sursa foto: MARIA STEFANESCU

Cu prilejul Crăciunului a avut loc joi, la sediul Uniunii Teatrale din România – UNITER, o sărbătoare discretă, precum sunt şi cei cărora le-a fost dedicată – artiştii pensionari din Bucureşti, înaintaţi în vârstă, care nu se mai află în activitate şi au pensii mici. O sărbătoare discretă, pentru a-i proteja pe aceşti oameni, care stau în casele lor, cu problemele lor, departe de scenă, de platoul de filmare! Circa 40 de persoane au putut veni să se bucure de atenţia organizatorilor: UNITER şi Asociaţia Educ. S-au alăturat şi câteva doamne în frunte cu Liliana Iordache; împreună au făcut asemenea gesturi şi în alţi ani. Au venit interpreţi de muzică tineri, cântând şi încântând asistenţa; au fost pregătite pentru artiştii pensionari bucate şi totodată lor li s-au oferit pachete cu diverse produse, în special alimente pentru sărbătorile de iarnă.

De curând, prin programul derulat de UNITER privind artiştii pensionari, 80 de persoane, atât din Bucureşti, cât şi din oraşe din ţară, au primit ajutor financiar din partea Uniunii Teatrale. Este vorba despre acei artişti care au mari probleme de sănătate, după cum ne-a spus Aura Corbeanu, vicepreşedinte UNITER.

A fost alături de organizatori şi Margareta Pâslaru. În calitatea sa de voluntar de onoare al Crucii Roşii Române, artista ne-a spus că sărbatorile care îi fericesc pe unii pot umbri sufletul altora şi un gest firesc, sincer, readuce zâmbetul şi lumina din privire. “Multumită programului Banca de Alimente a Crucii Roşii, «Moşu» va veni şi anul acesta cu bunătăţi de Crăciun la UNITER”, a afirmat Margareta Pâslaru. Asta înseamnă că artiştii pensionari vor primi şi alte daruri. Totodată artista ne-a mărturisit că donează drepturile rezultate din vânzarea CD-ului recent lansat “Margareta 70” (Fundaţia Radio România) către Banca de Alimente - Crucea Roşie, menţionând şi faptul că vineri, ora 21:00, va avea loc Gala Crucea Roşie la TVR. Telespectatorii vor afla cum pot aduna alimente şi pentru copiii defavorizaţi alături de interpreţi de muzică şi de grupul de copii Alegretto.

×