x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Documentarul TV GALA HOP 2020. „ZIS ȘI FĂCUT”

Documentarul TV GALA HOP 2020. „ZIS ȘI FĂCUT”

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Mai 2021   •   18:38
Documentarul TV GALA HOP 2020. „ZIS ȘI FĂCUT”

Acum, că am deschis porțile ediției 2021 a Galei Tânărului Actor HOP prin lansarea preselecției, suntem încântați să vă prezentăm documentarul retrospectivă a ediției de anul trecut.

Gala HOP 2020 a avut loc în perioada 3-6 septembrie la Amfiteatru TNB, sub direcția artistică a coregrafului și dansatorului Gigi Căciuleanu. Teatrul coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual a fost tema căreia i-au dat viață cei 24 de actori participanți la hop-ul oportunităților.

 „Aș fi fericit să puteți gândi ca mine: ca această Gală HOP să reprezinte pentru noi toți, actori și public, nu un tribunal care judecă, ci o etapă pe drumul creșterii noastre artistice. Să nu o considerăm neapărat numai ca pe o vitrină sau catapultă. Să fim în același timp cât mai meseriași ca actori, și cât mai noi înșine ca ființe umane”, spunea Gigi Căciuleanu.  

Vă prezentăm filmul-documentar GALA HOP 2020. „ZIS ȘI FĂCUT”, realizat de regizorul Tudor Chirilă în studiourile TVR după zecile de ore de filmare la workshop, repetiții și momentele de concurs. Joi, 13 mai 2021, chiar de ziua de naștere a maestrului Gigi Căciuleanu, vă invităm să intrați în culisele singurului eveniment-concurs dedicat actorilor aflați la începutul traseului profesional. O privire de ansamblu, preț de o oră și jumătate, asupra familiei Galei HOP 2020, într-un documentar care va fi difuzat, în premieră, începând cu ora 22.00 pe canalul TVR3.

*

GALA HOP 2020 – „ZIS ȘI FĂCUT”

(documentarul ediției 23 a Galei Tânărului Actor HOP)

Durata: 93.54 min

Reporter: Magdalena Stanciu

Șef producție: Marius Flonta

Economist: Simona Paunescu

Asistenți filmări: Alexandru Bengescu, Dragoș Tănase

Sunet: Valentin Bartolomeu, Cătălin Putinianu

Imagine: Marius Nechita, Dan Stoian, Ștefan Stan, Răzvan Chiriac

Director de imagine: Dinu Mărgărint

Colorizare: Mihnea Biciușcă

Montaj: Cătălin Mindu

Producător: Diana Dumitru

Un documentar realizat de: Tudor Chirilă

 

Producător coordonator: Demeter András István
Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro
O producție TVR 2021
Coproducător: UNITER

 

*

GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

 

×